DEDİKODU ZAMANI (1)

Sezon sonu dedikodunun en çok olduğu ve doğru bilgiye ulaşmanın bir hayli zor olduğu dönemdeyiz. Futbolcular, yöneticiler tatile gidip sezon yorgunluğunu atarken, kulüp binasında, taraftarlar arasında ve sosyal medyada onlarca dedikodu da bu dönemde uzayıp gider. E insanlar tatilde olduğu için rahatsız da edemez doğru bilgiyi de almak zorlaşır. Bugün Alanyaspor hakkında çıkan bazı dedikodulara göz atalım istiyorum.

Farioli İtalya’ya mı gidiyor?

Alanyaspor’un başarılı teknik direktörü Farioli tatil için İtalya’da memleketinde. O gider gitmez İtalya’da bir kulüple anlaşacak dedikoduları da çıkmaya başladı. Başkan Hasan Çavuşoğlu kesinlikle İtalyan teknik adamla en az bir sezon daha çalışmak isteyecektir ama İtalya’dan hocamızla ilgilenen takımlar olduğu doğru. Hoca bir kafasını dinlensin kararını verecektir ama ben gitmeyeceğini düşünüyorum.

Emre Akbaba çıkmaz?

Galatasaray’dan kiralık olarak takıma dönen ve yeniden eski formuna dönen Emre Akbaba Galatasaray’a geri dönüyor. Döndüğünde yeni teknik ekip ve yeni bir başkan Emre’yi karşılamış olacak. Emre sezon başından beri ben Alanyaspor’da kalmak istiyorum. Burada kalıp milli takıma kadar tekrar yükselebilirim dediğini biliyoruz. Galatasaray’ı ne kadar sevdiğini biliyoruz ama biraz camiaya kırgın. Şimdi yeni hoca Emre’ye bakacak beğenirse kal diyecek beğenmezse gönderin diyecek. Bu süreç belki Ağustos’u bulacak. Alanyaspor’da Ağustos’a kadar Emre’yi beklerse o bölgeye yapacağı transferde geç kalmış olacak ve bir anda Emre gelmezse adam aramaya başlayacak. Bakalım mesele nasıl çözülecek?

Kaptan Efecen bu sefer takımdan ayrılıyor mu?

Arkadaşlar defalarca söyledik. Hayır, Efecan futbolu burada bırakacak…

Genç futbolcular satılacak mı?

Oğuz, Furkan ve Umut gibi parlayan futbolcular elbette satılmaya çalışıyor. Hatta İtalyan hoca Farioli bizzat kendisi bile satış için uğraşıyor. Bu isimler çok başarılı oldular ve Merih Demiral örneği gibi yurt dışına satılmak isteniyor. Zaten Alanyaspor’un en büyük misyonlarından birisi genç isimleri yetiştirip satmak. Yani ya giderler a bir sene daha bekler öyle giderler.

devamı gelecek…