DEDE’DEN TORUN’A AVUKATLIK CÜBBESİ GİYDİRME TÖRENİ

Antalya Barosu’nun, mesleğinde 50. Yılını dolduran, duayen avukatlarından, Mahmut Celal Okudan, torunu Meral Okudan’a Yemin Töreni’nde avukatlık cübbesini giydirdi. Pandemi şartları altında, kurallar yerine getirilerek yapılan törende, torun Meral Okudan’ın Avukatlık Yemini etmesinin ardından dede Avukat Mahmut Celal Okudan şunları söyledi:

“Avukatlık Mesleğinden emekli olduktan 15 yıl sonra torunum Meral Okudan’ın cübbesini giydirmek bana nasip oldu. Çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum.” dedi. Cübbe giydirme töreninden sonra Avukat Mahmut Celal Okudan sözlerine şöyle devam etti. “Torunum, avukatlık çok önemli bir meslektir. Karar verirken aynen sırat köprüsünden geçer gibi karar vereceksin, adil olmaktan hiç şaşmayacaksın, Allah seni mutlu etsin, Allah seni başarılı etsin.” dedi.

Yemin töreninde Avukatlık Ruhsatnamesini Meral Okudan’a teslim eden, Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Cenk Soyer şunları söyledi: “Bu çok güzel bir şey. Çünkü bu mesleki birikimi kimse bize bırakamaz ve biz çok şanslı olarak bu mesleğe başlıyoruz. Eminim ki sizde üstadımız gibi mesleğinizi en iyi şekilde ifa ederek belki siz de torununuza avukatlık cübbesini giydirirsiniz. Hayırlı olsun, hoşgeldiniz. Benim için büyük bir gurur. Evladına avukatlık cübbesi giydirene çok tanık oldum ama torununa avukatlık cübbesi giydirene ilk defa şahit oldum. O yüzden çok da mutluyum, hayırlı olsun.” dedi.

 HABER MERKEZİ