DAVRAZ'DA GÜL HASADI BAŞLADI

Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da gül çiçeği hasat dönemi yavaş yavaş sona ererken, yüksek rakımlı yerlere dikilen gül çiçeğinde ise hasat yeni başladı. O yerlerden biri de Davraz Kayak Merkezi oldu.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Çelik ve Davraz Kayak Merkezi sorumluları ile gül hasadının yapıldığı bahçelerden sabahın ilk ışıkları ile gül topladı. Isparta'da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında Davraz Kayak Merkezinde geçen yıllarda oluşturulan gül bahçelerinde temmuz ayının neredeyse sonuna kadar güller gelen ziyaretçiler tarafından dalından toplanabiliyor. Bahçelerde çalışan gül toplayıcıları bölgede hasadın devam ettiğini belirterek, "Tüm misafirleri Davraz'a dalından gül toplamaya bekliyoruz" dedi.

Davraz Kayak Merkezi'nde gülün yanı sıra lavanta bahçeleri de yavaş yavaş mora dönmeye başladı. Bölgede dikimi gerçekleştirilen 400 bin metrekarelik alandaki lavanta bahçeleri de gül çiçeğiyle ziyaretçilerini bekliyor. Davraz Kayak Merkezi, gül ve lavantanın aynı anda görülebildiği ender noktalardan birisi.

DHA