DAVIDSON KENDİNİ AŞTI

Alanyaspor'un başarılı futbolcusu Davidson, gösterdiği performansla Süper Lig'in gündemine yerleşmeyi başardı. Geçen sezon 26 lig maçında 5 gol kaydeden 29 yaşındaki futbolcu, Alanyaspor formasıyla daha şimdiden bu başarısını geride bıraktı

Alanyaspor'un, Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımından transfer ettiği Davidson da Luz Pereira, gösterdiği performansla parmak ısırtıyor. Geride kalan 6 haftanın 5'in de ilk 11'de sahaya çıkan Brezilyalı futbolcu, 6 gol ve 1 asistle skora katkı sağlarken, takımının en önemli silahlarından birisi oldu. Krallık yarışında Rizesporlu Loic Remy ile zirveyi paylaşan Davidson, geçenki performansını şimdiden geride bıraktı.

26 MAÇTA 5 GOL

Alanyaspor formasıyla 6 maçta 453 dakika sahada kalan Davidson, 6 kez gol sevinci yaşarken, geçen sezonun tamamında ise 5 kez gol atma başarısı gösterdi. Geçen sezon Portekiz Liga NOS'ta 26 maça çıkan 29 yaşındaki futbolcu, bin 529 dakika sahada kalarak 305 dakikada bir gol ortalaması tutturdu. Davidson, Alanyaspor formasıyla ise 75 dakikada 1 gol ortalaması yakalayarak dikkat çekti.

BONSERVİSİ 1 MİLYON EURO

Kariyerinde Brezilya ve Portekiz liglerinde oynayan Davidson, ilk kez bu iki ülke dışına çıktı. Alanyaspor'a 1 milyon Euro bonservis ücretiyle transfer olan Davidson için bu rakam da rekor olarak dikkat çekiyor. Daha önce bir kez bonservis ödenerek transfer olan Davidson için 2018 yılında Guimares'in kasasından 800 bin Euro Chaves'e gitmişti.

KORAY GEÇGEL