DASK ile Konut Sigortası Arasındaki Farklar

Günümüzde ev sahipleri mülklerini çeşitli afetlere ve risklere karşı korumak için sigorta yaptırmayı tercih etmektedir.

Zira konutlar için sunulan sigorta hizmetleri çeşitli teminatlar sunarak evleri büyük maddi hasarlara karşı güvence altına alır. Böylece olası hasar durumlarında bakım ve onarım maliyetleri minimum seviyeye iner. Bu noktada, iki temel sigorta türü öne çıkmaktadır: DASK ve Konut Sigortası. Her iki sigorta türü de konutları çeşitli risklere karşı güvence altına alır. Ancak teminat seçenekleri ve zorunluluk durumu gibi unsurlar açısından birbirinden farklılık gösterir. DASK ve Konut Sigortası arasındaki farklar konusunda soru işareti bulunan kişiler için tüm detaylar yazımızda.

DASK Nedir?

“Zorunlu Deprem Sigortası” olarak da bilinen DASK, deprem ve deprem sonucunda meydana gelen afetlere karşı güvence sunan bir hizmettir. Bu sigortanın ülkemizdeki her konut için yapılması zorunludur. DASK sigortasının, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nin ardından, 2000 yılından itibaren yaptırılması zorunlu hale gelmiştir. Böylece mülk sahiplerinin deprem ve depremden kaynaklanan hasarlara karşı evlerini güvence altına alabilmeleri amaçlanmıştır.

Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası, ev sahiplerinin ve kiracıların evlerini çeşitli risklere karşı güvence altına alan bir hizmettir. Bu sigorta poliçeleri, deprem, yangın, sel ve yıldırım gibi doğal afetlerin yanı sıra farklı teminatlar da sunmaktadır. Hırsızlık, cam kırılması ve taşıt çarpması gibi riskler bu poliçeler tarafından güvence altına alınabilir. Konut sigortaları zorunlu poliçeler değildir, isteğe bağlı olarak yaptırılır. 

DASK ve Konut Sigortası Farkları Nelerdir?

Daha önce de belirttiğimiz üzere DASK ile Konut Sigortası evleri çeşitli risklere karşı koruyan sigorta çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu poliçeler temelde doğal afet gibi temel risklere karşı koruma sağlasalar da aralarında birçok fark bulunur. DASK ve Konut Sigortası farklarını şu şekilde sıralamak mümkün: