DARBE Mİ İŞGAL Mİ?

Ülkemizin son dönemlerde gerçekten sıkıntılı süreçlerden geçtiğine bizzat yaşayarak şahitlik ediyoruz. Bu sıkıntıların hem ekonomik hem de üzerimizde oynanmaya çalışılan provokasyonlar olduğunu tek tek yazmaya gerek yok zaten.

***

Ülkemizin son yıllardaki özellikle savunma sanayi ve teknoloji hamleleri karşısında bir duvar örmek isteyen hainler her türlü tuşa basarak bizi durdurabilmenin gayreti içerisindeler.

***

Sağduyu sahibi aklıselim insanlar bunu çok iyi görebiliyor ancak makam hırsı vatan sevgisinin önüne geçmiş olan akıl tutulması yaşayanlar ise bir kenarda sinsice beklemeye devam ediyorlar. Tıpkı yanan mahallede saçını tarayan aşüfteler gibi.

***

Elbette feraseti oldukça güçlü olan bu millet o türleri içinden söküp atacak ve asla bekledikleri fırsatı onlara vermeyecek. Tıpkı 15 Temmuz'da yaşadığımız alçak girişim gibi.

***

Gerek TV kanallarında gerekse haber siteleri ve ajanslarda hain darbe girişimi diye bahsediliyor ancak ben o hainliğe darbe girişimi diyemiyorum tam olarak.

***

Elbette seçilmiş iktidarlara yönelik yapılan bu tür hadiseler öyle yorumlanabilir belli ama 15 Temmuz'daki o kanlı gece bana göre düpedüz bir işgal girişimi idi.

***

Kurtuluş Savaşı zamanındaki gibi etrafımızı sarmış olan emperyalist güçler ve terör örgütleri o hain kalkışma başarılı olsa kendi aralarında paylaştıkları bölgeleri işgal edeceklerdi.

***

PKK'sı bir yerde Alman'ı bir yerde Fransız'ı ABD'si ise bir başka yerde hazırda bekliyorlardı. Ancak Amerika’nın gayri meşru çocukları başarılı olamayınca emellerine kavuşamadılar.

***

O gece yaşanan o alçaklık günümüzde de hazır bekleyenler tarafından sahneye konulabilmek için fırsat kullanıyor. Geçtiğimiz dönemde yaptıklarının daha beterini yapmak isteyenlere dur diyebilmenin tek yolu vardır o da bir ve beraber olabilmek.

***

Siyaset günü birlik gelir geçer ancak söz konusu vatan olduğu zaman daha farklı bir durum ortaya çıkar. Onun için şimdi bir kez daha hem de güçlü şekilde iç karışıklık ile sahneye koyma ihtimalleri bulunan o alçaklığa karşı uyanık olmanın tam zamanı.

SON SÖZ

Allah bu tür alçaklık ve hainliği bir daha bu millete yaşatmasın. Bu vesile ile bir kez daha bu topraklar için can vermiş aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet ruhları şad olsun