DANANIN KUYRUĞUNU BİRİLERİ YİNE ÇEKİŞTİRDİ

Geçen pazartesi günü AK Parti’de 14 ilçenin aday açıklamasını “Dananın kuyruğu Çarşamba kopacak” diye yazmıştım. Bu baş döndürücü siyaset beni ters köşe yaptı.

Bir dedikleri diğerini tutmayan bir siyaset devrinde yaşadığımız için çok garipsemiyorum artık. Ama olan bizim DANA’ya değil SARI ÖKÜZ’e oldu.

Bir başka deyişle bizim Yazı İşleri Müdürü Faruk Çelik’in dediği gibi ‘Salı sallandı çarşamba çarşafa dolandı’ misali. Dananın kuyruğu çekiştirilince aday tanıtımı cuma gününe ertelendi!

Bu kez dananın kuyruğunun kopmasını bırakın AK Parti’de fırtına esecek gibi geliyor bana.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak için cuma günü Antalya'ya gelecek. Saat ve mekân belli değil.

Geçen hafta ortalarda dolaşan ve benim de kerhen yazdığım liste alt üst olmuş. Bazı ilçelerde aday değişikliğine gidilmiş. Tabi son gün Erdoğan bir değişiklik daha yapmazsa liste belli.

Son değişikliğe göre listede, Muratpaşa’da Cemal Öner ismi yerine Özdemir Manavoğlu, Kemer’de İsmail Minta’nın yerine Rahman Şeker, Manavgat'ta ise Hasan Öz'ün yerine Süleyman Okudan yer alıyor.

Bir de Aksu ilçesi var. Son yaşanan tatsız olayın faturası mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin’e kesilmiş. Onun yerine ise listeye bu kez Durmuş Kaan Şahin yazılmış.

Ben buradan bir kez daha söylüyorum; son ana kadar hiç kimsenin adı net ve kesin olmaz. Ta ki Cumhurbaşkanı kendisi listeyi açıklayıp adayın elini havaya kaldırıncaya kadar.

Ancak buna rağmen benim de ilgili yerlere çek ettirdiğim liste şu şekilde: “Kepez: Rıza Sümer, Muratpaşa: Özdemir Manavoğlu, Konyaaltı: Durali Kolpak, Serik: Veli Vural, Döşemealtı: Bekir Kıvrım, Kemer: Rahman Şeker, Manavgat: Süleyman Okudan, Akseki: İbrahim Özkan, Gündoğmuş: Mehmet Özeren (Ali Gülen), İbradı: Hatice Sekmen, Elmalı: Ali Gökçe, Kaş: Mutlu Ulutaş, Kumluca: Hüseyin Orhan Tekin, Aksu: Durmuş Kaan Şahin

Yukarıdaki satılarda yer alan listede adı her daim değişmeyecek bir aday var. O da İbradı’dan her dönem bıkmadan, usanmadan, üfff bile demen aday olan Hatice Sekmen.

Baktığımız zaman listedeki isimlerin bazıları hem parti içinde hem de kamuoyunda tartışmaya açık isimler. İlerleyen günlerde benim ne demek istediğim çok iyi anlaşılacak. Hatta bazıları bana çok kızacak.

Benim siyasetle uzaktan yakından tek ilişkim gazetecilik. Başka bir çıkar ilişkim falan yok. Ben doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen biriyim. Bu yüzden de birçok kişi tarafından sevilmem. Bu benim için çok önemli. Çünkü doğru yolda olduğumu gösterir.

Listede yer alan birçok ismi çok iyi bilmesem de kulağıma onlarla ilgili gelen bilgilere göre şunu söyleyebilirim; AK Parti’ye bırakın oy kazandırmayı kaybettirecek özelliklere sahipler. Bunda yanılıp yanılmadığımı tarih gösterecektir. Yanılırsam özür dileyeceğim.

Bakın ‘Dost acı söyler’ diye bir atasözümüz var. Daha her şey bitmemiş, kesinlik kazanmamıştır. Yol yakınken arızası bulunan isimleri bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Yoksa “Ah, vah, tüh” demek bir işe yaramaz.

Sonra “Biz bilmiyorduk” falan hikâyesi uydurmayın. Çok iyi bildiğinizi siz de ben de çok iyi biliyoruz. Sonra REİS’in FATURASINI ödemek zorunda kalırsınız. Demedi demeyin!

---------------

BU İŞİN CILKI ÇIKTI!

 

Eskiden siyaset ve siyasetçi dendiği zaman akan sular dururdu. Şimdi ise “Benden öte olsun” demeye başladı vatandaş. İlkelilik, dik duruşluluk, dava adamlığı hak getire.

Hangi partiye bakarsan bak RÜZGAR GÜLÜ dolu. Bugün A partisinde yarın B partisinde, olmadı mı bu kez X partisinde. Partiler olmuş yol geçen hanı. Kimin kim olduğu belirsiz.

Bugün en sağcı dediğin yarın en baba solcu olmuş. Bir de bakmışsın milliyetçi olmuş. Utanmadan da BEN ESKİ ÜLKÜCÜYÜM veya BEN ESKİ SOLCUYUM deyiveriyor.

Bir kere solcu solcudur. Ülkücünün eskisi yoktur. Ülkücü ülkücüdür, milliyetçidir. Sadece davasını satan ve terk edip kaçanlar vardır. Kim nerede olursa olsun.

Son dönemde Antalya’da bu RÜZGÂR GÜLLERİ’ne bir yenisi daha eklendi. Benim yıllarca CHP’liliğinden asla şüphe duymadığım eski Milletvekili Aydın Özer bile rüzgâra kapılmış, koltuk sevdasına düşmüş ve CHP’yi terk etmiş!

Hoş CHP eski CHP değil amma olsun. Aydın Özer dün Demokrat Parti'den (DP) Kumluca Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmış ve yeni partisinin rozetini yakasına takmış.


Dün İYİ Partili bir bürokrat CHP’li Başkana övgü yağdırırken bugün CHP’li bir eski vekil partisini terk edip DP KIR ATI’nın dizgininden tutmuş. Lafın özü AT İZİNİN İT İZİNE KARIŞTIĞI siyaset dünyasında resmen BU İŞİN CILKI ÇIKMIŞ!