DALGADAN ENERJİ ÜRETİMİ GÜNDEMDE

İnşaat Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu (YEKSEM) Yürütme Kurulu Başkanı Şaban Tat, Antalya’da dalga enerjisi üretimine ilişkin çalışmalar başlatılacağını bildirdi.

EMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Tat, Lider Medya’ya özel yaptığı açıklamada Antalya’da yenilenebilir enerji sistemlerinin arttırılacağını, dalga enerji sistemleri için yakın zamanda çalışmaların başlatılacağını belirtti.

“YERLİ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİNE YÖNELMELİYİZ”

Tat,  son zamanlarda dünyada nüfus artışı ve buna bağlı olarak enerjiye olan ihtiyacın da her geçen gün arttığını ifade ederek, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sanayileşme ve nüfus artışı ile enerjiye ihtiyaç artıyor. Bununla birlikte dışa bağımlılık nedeniyle enerji birim fiyatlarında da yükseliş yaşanıyor” dedi.

Enerji fiyatlarındaki yükselişin 2 ana unsur ile önüne geçilebileceğini vurgulayan Tat, “Bu noktada alacağımız en kritik önlem dışa bağımlılığı minimuma indirmektir. Bunu da yerli yenilenebilir enerji kaynakları ile sağlayabiliriz. Bu süreçte yaşadığımız kentlerin enerji unsurlarını değerlendirmeliyiz. Antalya’da en değerli yenilenebilir enerji kaynağı güneş enerji sistemleri, GES yatırımlarıdır” diye konuştu.

Tat Antalya’da GES yatırımlarına yönelimin arttığını ifade ederek, bu yatırımlara yönelik ilgili kurum ve kuruluşların teşvik ve destek programlarının da aynı oradan arttırılması gerektiğine dikkati çekti.

“ANTALYA’DA DALGA ENERJİSİ ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK”

Öte yandan Antalya’da yeni bir çalışmanın başlayacağını da duyuran Tat, “Son günlerde Antalya’da denizden dalga enerjisi ile elektrik üretimi gündemde. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor, ARGE çalışmalarının da yakında başlayacağını umut ediyoruz.  Bundan sonraki süreçte büyük yatırımlara dalga enerjisi ile elektrik üretimini bölgemizde sağlayarak, buradaki enerjiyi de ülkemize katmış olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.