177 dakikada rekor

Sezona yedek kulübesinde başlayan Jakub Kaluzinski, geride kalan 4 haftada sadece 177 dakika sahada kalsa da kariyer rekorunu kırdı. Hatayspor karşısında 2, Başakşehir maçında da 1 gol pası veren genç Polonyalı, bir sezonda en çok asist yaptığı sezonu yaşıyor.

Antalyaspor’un en değerli oyuncuları arasında gösterilen Jakub Kaluzinski, sezonun ilk 3 haftasında Teknik Direktör Alex de Souza’dan formayı almakta zorlanırken, ilk kez Başakşehir maçında 11’de yer aldı. Hatayspor karşısında sonradan oyuna girerek yaptığı 2 asistle skorun 2-0’dan 3-2’ye gelmesinde büyük koyan Kaluzinski, Başakşehir deplasmanında da takımını 1-0 öne geçiren golün pasını verdi. Sadece 177 dakika oyunda kalarak 3 gol pası veren Polonyalı, kariyerinde de bir ilki yaşadı. 

KARİYER SEZONU OLDU

Hatayspor karşısında Thalisson ve Djenepo, Başakşehir mücadelesinde de Sam Larsson’un ilk golünde pası veren isim olan Polonyalı, 4’üncü haftada 3’üncü asistine ulaştı. 21 yaşındaki futbolcu, böylece bir sezonda en çok asist yaptığı sezona ulaştı. 

GENÇLER LİGİNDE 3 ASİST

Profesyonel futbol hayatında ilk kez bir sezonda 3 asiste ulaşan Kaluzinski, Lechia Gdansk formasını giydiği dönemde genç takımda da bir sezonu 3 asistle tamamlamıştı. 2019-2020 sezonunda Youth League’de forma giyen Kaluzinski, 16 maçta 3 gol ve 3 asist kaydetmişti. 

TRANSFER GÜNDEMİNDEN İNMEDİ

Transfer sezonunda pek çok takımla adı anılan Jakub Kaluzinski ile en çok ilgilenen ekip İspanya La Liga ekibi Real Valladolid oldu. Finansal engele takılan İspanyol ekibi, Polonyalı futbolcunun transferini tamamlayamadı. Serie A ekiplerinden Parma’nın da gündemine gelen Kaluzinski’nin transferi için bonservis bedeli ödemeyen Antalyaspor, 300 bin Euro yetiştirme bedeliyle futbolcuyu renklerine bağlamıştı.