DAHASI DA VARMIŞ

Daha ne olsun diyeceğim de, adam ısrarla “dahası var” diyor. Alanya Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel'den bahsediyorum.

***


Önceki akşam Alanya'daki meslektaşlarımız ile seçim özel ortak yayınına katıldım. Yaklaşık dört saate yakın bir yayın oldu. Bazen uzun yayınların izleyiciyi olduğu kadar katılanları da sıktığını bilen bir gazeteci ve televizyon programcısıyım. İnanın açık yüreklilikle ifade etmek gerekir ki sıkılmak bir yana neredeyse dahası var diye yayına devam edecektik.

***

Ancak Adem Başkan özellikle dahaları açıklamak için ileri tarihi işaret etti. Zaten dedikoduları seçim zamanı işkembeden sallayanlar ı konuşmayı bir tarafa bırakalım sadece 10 yılda yaptıklarını sadece başlıklar halinde yazmaya kalksam bırakın benim köse için ayrılan alanı gazetenin tamamı yetmez.

***

Neler yapmamış ki Adem Başkan. Asfalt plentleri, su depolama tesisi, park bahçeler, macera parkları, Kültür sanat etkinlikleri, sportif faaliyetler, spor salonları, okullar, kreşler, kütüphaneler, evde sağlık ve bakım hizmetleri, yollar, yağmur suyu drenaj kanalları, asfaltlar, yeni açılan yollar, sağlık ocakları, makina ve araç parkuru yenilemeleri, kente değer katan meydan, yaşam alanları ile sosyal donatı alanları kısaca yok yok.


***

Adam yapmış be kardeşim. Hatta o kadar ki sadece kendi sorumluluk alanındakileri değil Antalya Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanındaki hizmetleri de "benim sorumluluğumda değil" diyerek es geçmemiş. "Yeter ki vatandaşımız rahat etsin, yararlansın" diyerek onları da yapmış. Çözüm masası, pazar yerleri ve benzer hizmetleri yazmadım bile. Üretken belediyecilik anlayışı ile durmadan yorulmadan üretmiş.

***

Yalanlar ve iftiralarla hızı kesilmezse eğer daha da çok şey yapacak gibi o enerjiyi etrafına saçıyor. Yakan ve iftira diyorum çünkü yaptığı her hizmete bir kulp takıp önünü kesmeye çalışmışlar bu zamana kadar. Ancak o bilgi, birikim ve tecrübesini sahaya yansıtarak şehrül emini olduğu şehre o kadar güzel marka değeri katmış ki işte şimdi gururla alnı açık bir şekilde vatandaşın karşısına çıkarak "dahası var" diyebiliyor.

***

Adem Başkan bunları söylerken rakipleri ne yapıyor peki? Eeee her yerde olduğu gibi yalan, dolan, algı ve iftiralarla ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Ne demiş atalarımız "Doğru duvar yıkılmaz…"


***

Dahasını hatta dahalarını bekliyoruz Başkan. Her daim olduğu gibi ayrışmadan, ayrıştırmadan canla başla çalışarak onları yapacağına da yürekten inanıyorum. Allah yar ve yardımcın olsun.