DAHA KÖTÜ OLAN KAYBETTİ

Son 2 haftada duraklama dakikalarında yediği gollerle Konyaspor ve Kasımpaşa'ya karşı 3 puan bırakan Antalyaspor'da Nuri Şahin, katı kurallarından Galatasaray mücadelesi öncesinde de vazgeçmedi. Göreve gelmesinin ardından yaptığı sohbet toplantısında rakibe göre diziliş ve kadro tercihlerini değiştireceğini söyleyen Nuri Şahin'in, geride kalan süreçte bunun paralelinde bir hamle yaptığını göremedik. Dizilişi değiştirmek bir yana kafasında oluşturduğu ilk 11'de de mecburiyetler dışında farklılık ortaya koymadı.

Cezalı Andrea Poli'nin yerine Floranus'u 11'e alan Şahin, 1 haftalığına ilk 11'de şans tanıdığı Ghacha'yı da yeniden yedek kulübesine çekti.

İlk yarıda bir düzeni olmayan, kalede kesinlikle güven vermeyen İsmail Çipe'nin koruduğu Galatasaray kalesini zorlayamayan, bireysel olarak üretmeye çalışan bir Antalyaspor izledik. Poli'nin yokluğuna Fredy'nin merkezde verimsiz kalmasını da ekleyince organize olmakta zorlanan bir takım gördük.

Galatasaray için de işler ilk yarıda iyi gitmedi. İstediği organizasyonu oluşturamayan Sarı-Kırmızılılar, kendisinden daha kötü durumdaki Antalyaspor'a karşı ilk yarının son dakikalarında gol bulsa da daha kötüye karşı, kötünün öne geçtiği bir an yaşadık.

İkinci yarıda da durumlarda pek bir değişiklik olmadı. Kötünün daha kötüye karşı bulduğu bir gol, maçın kopmasını sağladı. Ancak Galatasaray'ın ikinci golünden önceki kırılma anının Antalyaspor'un aleyhine geliştiğine dikkat çekmek lazım. İlk yarının başında Mukairu'nun düşürülmesinden elde edilen serbest vuruşta daha önce çalışılmış bir organizasyon ortaya koyuldu. Doğukan'ın yaptığı muhteşem vuruş, İsmail Çipe'nin bakışları arasında yan direkten döndüğü anda, şansın Antalyaspor'dan çok uzakta olduğunu anladık.

Skor 2-0'a geldiğinde Nuri Şahin, elindeki tüm kozları oynadı. Yedek kulübesinde bekleyen Haji Wright, Cirvelli, Gökdeniz Bayrakdar ve Ghacha'yı ardı ardına sahaya süren Şahin, beklediği sonuca ulaşamadı.

Büyük bir düşüş içine giren Antalyaspor, ilk yarının sonuna geldi. Ancak toparlanmak için hiç vakti olmayacak. Zaten kısa olan devre arasına Türkiye Kupası ve Süper Kupa mücadeleleri de eklenince Antalyaspor'un 3 günde 1 maçları devam edecek. Kırmızı-Beyazlılar oldukça zorlu bir süreçte ve bir an önce bir formül bulunmazsa düşüş de devam edecek gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.