DAHA İYİ BİR BAŞLANGIÇ OLAMAZDI

DAHA İYİ BİR BAŞLANGIÇ OLAMAZDI

Süper Lig heyecanı yeniden başlarken, Alanyaspor, Sivas deplasmanından 3 puanla ayrıldı. Geçtiğimiz yılın flaş takımı olan, son 2 yıldır açılış maçlarında gol dahi yemeyen, geçen yıl evinde oynadığı ilk 14 maçta yenilmeyen Sivasspor’u hem oyun hem skor olarak ezen bir Alanyaspor izledik.

Alanyaspor tahmin ettiğimiz bir kadro ile sahada yer alırken, Çağdaş Hoca sadece orta alanda Salih’in yanında Ceyhun yerine Fatih’i sahaya sürmüştü. Rakibin hızlı ve etkili hücum oyuncularını durdurmak için Ceyhun’a göre daha genç ve hızlı olan Fatih’i oynatmakta mantıklıydı. Fatih’te maç boyunca güzel bir performans göstererek bu düşüncenin karşılığını verdi.

Maça iki takımda hızlı başladı ve karşılıklı atakları arka arkaya seyrettik. İlk dakikalarda önce Yatabare Sivas adına, daha sonra ise Bareiro Alanya adına tehlikeli pozisyonlara girerken, dakika henüz 4’ü gösteriyordu. Bol pozisyonlu heyecanı ve futbol kalitesi yüksek bir maç olacağı da bu dakikadan belliydi.

13. dakikada Max Gradel’in müthiş şutu direkten döndü ve şans Alanyaspor’a güldü. Bu dakikadan sonrada Alanyaspor, oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Arka arkaya pozisyonlara giren turuncu yeşilli ekibimiz, 21. dakikada Efecan’ın olağan üstü pası ve Davidson’un klas dokunuşu ile öne geçti. Golden sonrada durmayan temsilcimiz, etkili ataklar buldu ve topa hükmetti. Sivasspor’un da Marafona karşısında çaresiz kalan atakları olsa da ilk yarı bu skorla bitti.

İlk yarıda Alanyaspor’un topla oynama yüzdesi deplasmanda olmasına rağmen yüzde 59’du. Bu da maçın tamamen Alanyaspor kontrolünde olduğunu gösteriyordu.

Rıza Çalımbay ikinci yarıya iki değişiklikle başlarken, 15 dakika sonrada 3 değişiklik daha yaparak beraberlik golü aradı. Etkili pozisyonlarda bulan Sivasspor, ne maçı Alanyaspor sahasına yıkabildi, ne de gol bulabildi. Alanyaspor’un Salih, Efecan, Davidson ve Bareiro ile çok hızlı hücümlar gerçekleştirmesi, Sivasspor’u hep korkuttu ve bir türlü istedikleri gibi Alanyaspor yarı sahasına yerleşemediler. Maç, dönem dönem bir o kalede bir bu kalede dediğimiz şekilde ilerlerken, Alanyaspor’un iki stoperinin ortaklaşa çabası ile ikinci gol geldi ve maçta zaten orada bitti.

SALİH UÇAN FARKI

Alanyaspor’u tek tek daha sonra değerlendiririz, ancak takım halinde (oyuna sonradan girenler dahil) çok güzel bir performans gösterdiler. Biraz vasat kaldı diyeceğimiz herhangi bir isim yoktu. Herkes görevini tam olarak yerine getirdi. Ayrı bir parantez açmak gerekirse bu Salih için olabilir. Çünkü hem savunmada hem hücumda gerçekten olağanüstü bir performans gösterdi. Mükemmel ara pası atan Salih, beş dakika sonra çizgiden top çıkarıyordu. Önce Fatih ardından Ceyhun’la, maçtaki ikinci topların hepsini toplaması ve bu topları olumlu kullanması da zaten maçın kazanılmasının en büyük sebebiydi.

BRAVO PALABIYIK

Hakem Ali Palabıyık kusursuza yakın bir maç yönetti. Çok fazla kartına başvursa da, kartların birçoğu doğru ve yerindeydi. Alanyaspor’a verdiği penaltı da, sonradan iptal etmesi de doğru kararlardı. 10 üzerinden 8’lik bir maç yönetti.