DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Rusya - Ukrayna savaşının patlak vermesiyle beraber Antalya’ya gelen savaş mağdurları dediğimiz kesim mağdur edebiyatını oynamayı bırakıp kenti adeta ele geçirdi.  İlk geldikleri andan itibaren onlara kucak açmamıza rağmen önü arkası kesilmeyen bir istilacı tavır takınmaya başladılar.

***

Savaş sonrasında Antalya’ya gelenler önce kentte yaşayanlar açısından sosyal yaşamı zorlaştırdılar. Daha sonra ise dolaylı olarak emlak sektörü gibi birçok sektörde fiyatların artmasına sebebiyet verdiler. Akabinde ise bu yabancı uyruklar şahıslar kendi aralarında gruplaşmalara başladılar.

***

Öyle ki eğlence mekanları açıp kendi kendilerine eğlendiler. Kendi aralarında gruplaşarak emlak sektörünü ele geçirdiler. Hatta kimileri korsan emlakçılık yapmaya bile başladı.Tüm bunlar yetmezmiş gibi Antalya’da yaşayan yerlileri de görmemezlikten gelmeye başladılar.

***

Antalya’nın sahibi gibi top koşturmaya başladılar. Suriyelilerin ve Afganların pislikleri ile uğraşırken bir de bunlarla uğraşır olduk. Bunların eğitim ve kültür seviyeleri yüksek diye övünürken bu yapılanların başımıza geleceğini kim bilebilirdi ki?

***

Velhasıl Antalya’daki bu sıkıntılar sineye çekilmişken şimdi bir de Rusların korsan taksicilik yaptığı gündeme düştü. Gün geçmeden yeni bir vukuatla karşımıza geldiler! Bizim korsan taksicileri bıraktık bir de bunların peşinden koşar olduk şimdi…

***

Neyse ki bu durum kontrolden çıkmadan fark edildi ve önlem alındı. Öte yandan geçtiğimiz gün sosyal medyada yapılan bir paylaşım daha gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre bir grup Rus, bir Türk gencini araya alarak dövmüş. Anlayacağınız bunlar iyice zıvanadan çıktılar artık. 

***

Mafyacılık oynamaya başladılar. Savaş mağduru diye kol kanat gerdiğimiz Ruslar, bizleri çileden çıkartmaya, dağdan gelip bağdakini kovmaya devam ediyor. Bunun önüne geçmek zor değil.

SON SÖZ

Bu yaşananlar ışığında yapıcı kararlar alıp bir an önce uygulanmaya koymak gerekir diye düşünüyorum. Önlem alınmadığı takdirde sosyolojik bir kriz kaçınılmaz olacaktır.