TÜM TÜRKİYE KIRMIZI BEYAZ

Antalya Valiliği öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü dolasıyla görkemli bir kutlama programı gerçekleştirildi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “15 Temmuz hain darbe girişiminde de milletimiz, kendini 1 dolara satan hainlere fırsat vermemiş, demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıktığımızı tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

Ahmet ARĞILLI, Mustafa KOZAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Antalya Valiliği tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümünü kutlama programı coşku ile başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, törene katılan Antalyalılarla coşkulu bir şekilde kutlandı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında valilik binası bahçesinde protokol tebriklerini kabul etti. Beraberinde resmi tören ve kutlama programı için Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Cadde üzerinde bekleyen askeri araca binen Vali Yazıcı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törene gelen vatandaşları ve gazileri selamladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlik alanında Türk Bayrağı dağıtıldı. Törene katılan vatandaşların ellerindeki Türk Bayrağı’nı sallaması renkli görüntüler oluşturdu.

 “CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Vali Yazıcı, “Kıymetli Antalyalılar, bugün bizim bayramımız. Sizlerin ve sizlerin şahsında tüm Antalyalıların Bayramını tebrik ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun. Milletimiz; hürriyeti, ülkesi ve bayrağına asla gölge düşürmeyeceğini, asla boyunduruk altına girmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya, kanıyla ve canıyla 98 yıl önce ilan etmiştir. Cumhuriyetimiz, dört bir yanı işgal edilmiş vatan topraklarını, her türlü imkânsızlığa göğüs gererek, vatan sevgisi, inanç ve yüreklerindeki iman ile kanının son damlasına kadar savaşarak kurtaran, Aziz ve onurlu Türk milletinin gücünün, tüm dünyaya göstergesidir” ifadelerini kullandı.

"İSTİKLAL MEŞALESİ HİÇ SÖNMEDİ"

Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde aziz milletin yaktığı istiklal meşalesinin hiç sönmeyeceğini belirten Vali Yazıcı, “Bugün bizlere düşen en büyük görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği cumhuriyetimize, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz, kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Hiç şüphem yok ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde aziz milletimizin yaktığı istiklal meşalesi, her türlü saldırı ve zorluklar karşısında hiç sönmemiş ve sonsuza kadar da sönmeyecektir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de milletimiz, kendini 1 dolara satan hainlere fırsat vermemiş, demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıktığımızı tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

“DEVLETİMİZ PAYİDAR OLSUN”

Cumhuriyet’i ilelebet korumak ve yaşatmak için bir ve beraber çalışacaklarını dile getiren Vali Yazıcı, “Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak, Bayrağımıza rüzgâr olmaya, istiklalimizi ve cumhuriyetimizi ilelebet korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda, Bir ve beraber çalışacağız. 'Yerli ve milli’ eksende üreterek, gençlerimize daha güçlü bir Türkiye bırakacağız. Atalarımızdan bizlere emanet olan cumhuriyetimizi milletçe, hep birlikte yükseltip yücelteceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, devletimiz ve güzel vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Milletimiz var olsun. Devletimiz payidar olsun. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız Kutlu Olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

TÖRENDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından, Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Azize Kahraman Halk Oyunları eğitmenleri dans gösterileri vatandaşlara sundu. Daha sonra, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün tekvando takımı gösteri yaptı. Gösterilerin ardından düzenlenen tören geçişinde ise en büyük alkışı ellerinde bayraklarla geçen minik öğrenciler aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri renkli görüntülerle sona erdi.