CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

AŞILAR HAKKINDA

Tabii ben şu an itibariyle Bakanımızın açıklamasını bizzat kendisinden dinlemiş değilim fakat süreç ne getirir ne götürür tam göremiyoruz. Temenni ediyoruz ki yaz mevsimine çok daha huzurlu şekilde girmiş olalım. Çin'den aldığımız aşılar dışında, bizim Çin'le yaptığımız ilk anlaşma 100 milyon faz aşıydı. 50 milyon faz aşı bize henüz ulaşmış değil. Şubat sonu bize ulaşacaktı. 50 milyon aşıyı süratle bekliyoruz. 50 milyon faz aşı bize henüz ulaşmış değil. Şubat sonu bize ulaşacaktı. 50 milyon aşıyı süratle bekliyoruz.  Mayıs - Haziran gibi bitirmeyi temenni ediyoruz. 1 milyon 400 bin Biontech aşısı elimize ulaştı. Rusya'yla olan görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya'dan gelen aşı bizi rahatlatacak. Aşı insanımız için tesirli kaynak olarak görüyoruz, ilaç çalışmaları da devam ediyor.

“TAHRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Güney Kıbrıs bu tür şey, orada bizim yeni alıştığımız şeyler değil. Maalesef Rumlar bu tür şeyleri her zaman yapıyorlar. Tahrikten başka bir şey değildir.

“BİZ KARARIMIZI VERDİK”

Muhafeletin bu tür eleştirilerine alışığız. İrticai faaliyet ayrı bir olay, bu bir yönetmeliktir. Bakanlıklarımız bu tür yönetmelikleri zaman zaman yaparlar, bu da bu vesileyle atılmış bir adımdır.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığının attığı adım tamamiyle yasaldır, bu adımla yoluna devam edecektir. Meclis'in alacağı bir karar falan değildir. Muhalefet bu işleri bilmiyor, bilse zaten böyle bir ifadeyi de böyle bir lafı da yapmazlar. Uluslararası anlaşmaların altında mıdır üstünde mi bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. 3 ay sonra bununla ilgili kararını onlar da açıklayacaktır. Bizler de buradan çıkmış olacağız. Bu bizimle alakalı değil, biz kararımızı verdik. Gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Kimse ne önünü ne arkasını karıştırmasın. Bu iş de böylece bitmiştir.

HABER MERKEZİ