Cumhurbaşkanı çağrı yaptı turizm sektörü harekete geçti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın turizm sektörüne ilişkin yaptığı açıklamaların ardından 'Rekabet Kurulu'na başvurduk' diyerek fırsatçılara karşı harekete geçtiğini bildirdi.

Türkiye ekonomisinin mihenk taşı turizm bu sezon gündemi bir hayli meşgul ediyor. Ürün ve hizmet fiyatları sektörün yakıcı tartışma başlıkları arasında yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Kabine toplantısı ardından turizm sektörüne değinen Erdoğan kritik bir konuşmaya imza attı. Erdoğan, "Aşırı kar hırsıyla hızlı kazanç peşinde koşmak, orta ve uzun vadede turizm sektörümüze onulmaz yaralar açacaktır. Her ne surette olursa olsun vurgunculuk yapanlar en büyük zararı milletimize vermektedir. Türkiye’nin saygınlığına vermektedir. Sektörden ekmek yiyen milyonlarca vatandaşımıza vermektedir. Her zaman söylüyorum itibar ve güven zor kazanılan fakat kolayca kaybedilen değerlerdir. Fırsatçıların bu değerlerimizi dinamitlemesine müsaade etmemeliyiz. Ülkemizin prestijine ve turizm sektörümüze zarar veren arizi durumların ortadan kaldırılması noktasında devletimizin kurumları kadar sektörün bizatihi kendisine çok önemli görevler düşüyor. Daha büyük hedeflere kulaç atarken turizm sektörünün gelişmesine, ayak bağı olan bu yüklerden de kurtulacağımıza inanıyorum" dedi. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından turizm sektörü harekete geçti.

"FIRSATÇILIĞA KARŞI HAREKETE GEÇTİK"

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Bağlıkaya, "Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği fırsatçılığa karşı harekete geçtik" ifadelerinin bulunduğu paylaşımı yüksek etkileşim aldı. Bağlıkaya paylaşımında, "Piyasayı yükselterek vatandaşlarımızın kendi ülkelerinde tatil yapmasına engel olan, turizm bölgelerindeki tekelciliğe karşı Rekabet Kurulu'na başvurduk...Turizm'de tekel biterse, vatandaşlarımız kendi ülkesinde bütçesine uygun tatil yapar" diye belirtti.