CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMLERE HAZIR

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Lider TV ekranlarında yayınlanan gazeteci Ahmet Demir’in sunduğu Dobra Dobra programına konuk oldu. Başkan Durgun, yaklaşan 2023 seçimleriyle ilgili, “Cumhurbaşkanımızın en yüksek oyu alabilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Mustafa KOZAK, Sadık Çetin SADAK

Lider TV ekranlarında siyasetin nabzını tutan Gazeteci Ahmet Demir’in hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra programının konuğu MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun oldu. Başkan Durgun, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Durgun, 2023 seçimleri, Ülkü Ocakları, Antalya’daki su sorunu ve Manavgat yangını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Hilmi Durgun, AK Parti ile beraber Türk milleti için önemli işleri yapılacağını vurguladı.

“CUMHURBAŞKANI EN YÜKSEK OYU ALACAK”

AK Parti ile birlikte hareket ederek 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yüksek oyu alabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Başkan Durgun, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz son bir yıldır vatandaş ve esnaflarımızdan gelen sorunları ve talepleri milletvekillerimiz aracılığıyla ilgili bakanlıklarla paylaştık. Milletvekilimiz Abdurrahman Başkan, turizm alanında bakanlıklarla görüşerek önemli iyileştirmeler yapılmasına vesile oldu. Bu iyileştirmeler topluma yansıdı. Yeni dönemde AK Parti’yle beraber milletimiz için önemli işler yapılacaktır. AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile sık sık bir araya geliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a daha çok oy kazandırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dün Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, erken seçimin olmayacağını belirtti. Seçim 2023’te yapılacak. Biz de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın en yüksek oyu alabilmesi için elimizden geleni yapacağız"

“BOŞ ÇABA BOŞ GAYRET”

Başkan Durgun, ABD Temsilciler Meclisi’nin, Ülkü Ocakları’nın yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasına yönelik kararına tepki gösterdi. Durgun, “Bu konuyla ilgili en güzel cevabı Genel Başkanımız verdi. Eğer bir terör örgütü arıyorsanız Pensilvanya’ya bakın. Ülkü Ocakları’ndan gazeteci, sanatçı her şey çıkar, vatan haini çıkmaz” dedi.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ BÜYÜKŞEHİR’DE

Antalya’nın ilçelerindeki su sorununa da değinen Başkan Durgun, “Gittiğimiz geldiğimiz ilçelerde su sorunu var. Gittiğimiz ilçelerde sorun genelde bu. Geçtiğimiz günlerde Lider Gazete’de Avlan Gölü manşetti. Bu sadece Antalya için değil, Türkiye geneli bir sorun olduğunu düşünüyorum. Antalya, su kaynakları yönünde güçlü bir şehir. Örneğin Kırkgöz Göleti daha aktif hale getirilebilir. İlçe belediyeler ve Büyükşehir Meclisi’nde zaman zaman dile getiriyoruz sorunları. Örneğin Düden Çayı’nın kirliliğini zaman zaman yerel iktidara beyan ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da var. Antalya sorunlarının çözüleceği yer Büyükşehir Meclisi'dir. Biz de bu konuları grup sözcümüz dahilinde meclisimizde dile getiriyoruz. Sorunların çözüme kavuşması için gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

2 BİN 500 HAYVAN DESTEĞİ

Cumhuriyet tarihine geçen Manavgat yangınında, hayvanlarını kaybeden vatandaşlara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla kampanya başlatılarak yardımda bulunduklarını kaydeden Başkan Hilmi Durgun, “Yangında sadece maddi hasaralar olmadı. Can kayıplarımız da oldu. Yaralananların hemen hemen tamamı taburcu oldu. Yangın esnasında doğada ne kadar canlı hayvan varsa yok oldu. Manavgat’ta hayvancılık da yok oldu. Genel başkanımız Devlet Bahçeli, yangında hayvanları yanan yangınzedeler için hayvan bağışı kampanyası başlattı. Bizler de 8 gün de yapılan bu ayni yardımları yangınzedelere ulaştırdık. Toplamda 2 bin 500 hayvanı yangınzedelere ulaştırdık. Nakdi yardımlarımız da oldu” diyerek sözlerini tamamladı.