CÜMBÜŞ BAŞLIYOR KAYNAK NEREDEN?

Antalya yerel seçime yani 31 Mart’a adım adım ilerliyor. Büyükşehir adayları belli. Ben seçimi kazanabilecek iki parti yani AK Parti ile CHP tarafından yani bir başka deyişle Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı bileşenleri üzerinden olaylara bakıyorum.

Onun için bu diğer partileri küçümsediğim anlamına gelmesin. Diğer partilerden de sürprizler olursa şaşırmamak lazım. Çünkü geçmişte yaşanmış örnekleri var. Kimse DSP’yi önemsemediği bir anda iktidar oluvermişti rahmetli Bülent Ecevit.

İşte buradan yola çıkarak bir iki kelam edelim; bakalım neler olacak neler... Yakında cümbüş başlayacak. Şehrin görünen bilinen yerleri, caddeleri, kavşakları parsellenecek. Siyasi partiler bayraklarla donatacaklar oraları.

O bayraklara bakarken aklından şunu geçir ey seçmen! O bayrakların parasını sen verdin! Senin cebinden çıktı onların parası. Üzerinde hoparlör olan minibüsler, otobüsler turlayacak caddelerde, sokaklarda.

O araçların parası da senden ey seçmen! Benzinini mazotunu sen koydun onların! Sen olmasan, bir metre gidecek yakıtları yoktu o araçların.

Diyelim ki kahvehanede oturmuş, okey oynuyorsun arkadaşlarınla. Biri girecek içeri, arkasından da diğerleri. Diyecek ki, önce girenlerden biri; “Arkadaşlar, fazla vaktinizi almadan, günlük siyasi gelişmelerle ilgili birkaç şey söyleyecek size belediye başkan adayımız. Sizi oyunlarınızdan alıkoyduğumuz için buyurun bu gazozlar ikramımız! Afiyet olsun.”

İkrammış! O gazozun parası da senden ey seçmen! Ey okur! Sen çalış çabala, didin, üç kuruş eve götürmek için önce ücretinden kesilsin vergi sonra her hareketinden, her tüketiminden… Vergi, vergi ve yine vergi. Nereye gidiyor bu paralar peki?

Ben söyleyeyim; “Toplanıyor bir yerde ve bir kısmı da veriliyor seçimde kullansınlar diye siyasi partilere. Hem de ‘yardım’ adı altında. Yardımlara bakar mısınız milyonlar!

Beni sinirlendiren konu; vergi verenin de oyu bir, vermeyenin de. Oysa vergi mükellefi ödüyor seçimin hesabını! Bu ha esnaf, ha memur, ha işçi ya da benim gibi emekli!

Antalya’da iki adayın çalışmaları dikkatimi çekti. Biri işçi diğeri belediyenin iştiraki şirkette yönetici ve meclis üyesi. Şehrin neredeyse dört bir yanını afiş ve bayraklarla donatmışlar.

Kim mi bunlar? İkisi de CHP’nin adayı. Biri Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, diğeri ise Konyaaltı Belediye Başkanı Adayı Cem Kotan!


CHP’nin Kepez Adayı Mesut Kocagöz’e bakalım. Bunca afiş, bayrak, pankart vesairenin parasını acaba kendi cebinden mi veriyor? Yoksa meclis üyeliği yaptığı dönemde oturum başına aldığı ücretten mi ödüyor? Veya ANET’ten aldığı huzur hakkı maaşıyla mı? Bunlar değilse sponsor falan buldu da o mu karşılıyor bu harcamaları?

Ya CHP’nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’a ne demeli? Daha düne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin işçisi idi. Yani asgari ücretle çalışan bir emekçi. En azından bizler öyle biliyoruz(duk)!


Düşünün bir işçi ki aldığı açlık sınırındaki maaşı cebine koyup, daha aday gösterilir gösterilmez Konyaaltı caddelerini, sokaklarını, elektrik direklerini pankart ve afişlerle donatsın!

Bu mümkün mü sizce? Vallahi ben ayın bırakın sonunu ortasını zor getiriyorum. Zaten Kotan da söylemiş bir röportajında, “İşçiyim ve bundan çok mutluyum. Belediyede bu hizmeti yaparken elimden geleni layıkıyla yaptım. Ben siyaset yapmanın zenginlikle bağdaştırılmasına karşıyım. Bunun en büyük kanıtı benim. Siyaseti halk için yapanların ekonomik gücü çok kuvvetli olmak zorunda değil...” demiş.

Tamam anladım da bırak kampanyayı sadece bu afiş, pankartlara bir yıllık maaşın bile yetmez arkadaş. Bu değirmenin suyu nereden geliyor ve gelecek sen önce onu anlat seçmene. Büyükşehir adayınız bile kemerin ağzını açmış milyonlar akıtırken sen nereden bulacaksın veya buldun onu açıkla önce seçmene! Yoksa gerisini beni ilgilendirmez.


Ya sen Mesut Kocagöz? Sandalye işini de bıraktın diye biliyorum. Acaba sen nereden buldun bu harcanan paraları? O astığın bayrakları tek tek saysam inan senin oturum başına aldığın ücretlerin ancak 3-5’ine yeter. ANET’ten aldıklarında bir caddeye. Acaba sponsorun mu var? Sen de bu sorulara cevap vererek çıkmalısın seçmeninin karşısına.

İşte sevgili dostlar maalesef durum böyle. Ben iki aday üzerinden bir şey anlatmaya çalıştım. Her partide durum neredeyse aynı. Daha bunların aday adayı iken bu işlere başladığını baz alırsak CÜMBÜŞ erken başladı lakin “KAYNAK NEREDEN” diye sormak hepimizin hakkı.

Öyle değil mi?