CUMA GÜNÜNÜN ÇEŞİTLEMELERİ

Her cuma gününün önemine binaen kırmadan, dökmeden, biraz felsefe birazda edebiyat kokan yazılar yazmak için karar kılmıştım. Ancak ne mümkün! Önümüz SEÇİM olunca farklı farklı konular masamda birikiyor. Bu nedenle bugün değişik değişik konularla ÇEŞİTLEMELER yazacağım. Yine herkes NASİBİNE düşeni alacak. Çünkü kimisi DOKUNDURMALI, kimisi ÖVMELİ kimisi de ENTERESAN konular.

Günün ilk konusu hem enteresan hem dokunulması gereken bir konu. Hani “Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü” türünden. Ben bunları yazarken ELEŞTİRİDEN çok konunun kahramanlarının kendilerine ÇEKİ DÜZEN vermeleri içindir. Yoksa kimse ile bir DERDİM falan yok.

Evet “konu” dedik, “bayram” dedik, “Enişte” dedik. Geçtiğimiz günlerde CHP Kepez Belediye Başkan Aday Adayı ‘RÜZGAR GÜLÜ’ Mesut Kocagöz’ün adaylık açıklamasındaki ADAMLIK meselesini ele almıştım. İşte burada Kacagöz  için “ADAM GİBİ ADAM” diye bir tarif yapan sevgili dostum Bülent Yurdakul’a ADAMLIĞIN tarifini tek tek anlatmıştım. Gerekçelerini de sıralamıştım.

Neyse o konu oldu bitti. Lakin bizim Bülent, bu kez farklı bir konu ile karşıma çıktı. Avukat Büşra Dirgen Özdemir’i bilenler bilir. Kendisi CHP’den Büyükşehir Meclis Üyesi ve son dönemde Başkan Muhittin Böcek’in Başkan Vekili. Hanım hanımcık, bir yanlışını görmediğim Büşra hanım, CHP’den Konyaaltı Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Allah yolunu açık etsin. GENÇ olduğu için şanslı da olabilir. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Asıl sıkıntı bundan sonrası için. Büşra Dirgen Özdemir, bizim Bülent’in eşinin kardeşi. Yani baldızı. Veya ben öyle biliyorum. Bugünlerde Büşra hanımın eniştesi bizim Bülent, BALDIZI için yollara REVAN olmuş. Olabilir. Çünkü akrabası ve anonsları o yapacak tabi. Konyaaltı’nın yerlisi olan Büşra Dirgen Özdemir, seçmenleri kapı kapı dolaşırken ENİŞTESİ de kendisine YOLDAŞLIK yapıyor. Bunda da bir sıkıntı yok. Ancakkkkk mesele bundan sonrası için.

Her zaman efendiliği, insancıllığı ve sevecen tavrı ile takdir ettiğim Bülent Yurdakul kardeşim akrabalık ilişkilerini biraz ABARTMIŞ. Sosyal medyadan Büşra Hanım (BALDIZI) ile bir seçim gezisi fotoğrafını paylaşmış. Bunda da bir sıkıntı yok gibi görünse de yazılan mesajdaki SIKINTI göze çarpıveriyor.


Bülent kardeşim fotoğrafın üzerine, “Türkiye’nin en güzel belediye başkanına MAŞAALLAH diyelim” demiş. Yanına da “Canım kardeşim benim. Her zaman yanındayız. Yolun açık olsun” diye ekleme yapmış.

Yahu Bülent kardeşim; bu yapılan seçim çalışması. Büşra hanım da yani baldızınız belediye başkan aday adayı. Güzellik yarışmasına falan katılmadı ki. Sen tutup GÜZELLİK KRALİÇESİ ilan etmişsin.

Hadi ailenizin en güzel kızı Büşra Hanım olabilir. Fakat bir de kendisini BAŞKAN ilan etmişsin ki o da ayrı bir GARABET. Tamam senin ve ailenizin gönlünden geçen bu olabilir ama daha aday adayı be kardeşim kadıncağız.

Hani dedim ya; bayram, seyran meselesi. İşte Bülent’in yaptığı da bundan başka bir şey değil maalesef. Benden tavsiye; “Şu çeneni tut ve olur olmadık yerde konuşma, olur olmadık sözlerini sosyal medyadan paylaşma.”

Neyse “Reklamın iyisi kötü olmazmış” derler ya. Bu konuda öyle oldu ve Büşra hanımı köşemizde eniştesi sayesinde konut etmiş olduk. Yolu açık olsun. Ne diyelim.

--------------

LİDER OLABİLMEK!

Lider Medya’nın kuruluşunda az da olsa harcı olan biri olarak dün bir kez daha doğru yolda olduğumuzu gördüm. Dün Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Yılın Gazetecileri Ödül Töreni” vardı. Büyük emeklerle ortaya koyulan çalışmaların taçlandırıldığı bir törendi. Benim Haber Koordinatörlüğü’nü üstlendiğim LİDER HABER’E iki ödül birden verildi.

Biri yılların gazetecisi, LİDER HABER programcısı Ahmet Demir, diğeri ise mesleğe yeni adımını atmak üzere olan ve LİDER GAZETE’nin web editörü Şerif Ali Duman.

“Reis” lakaplı Demir, ‘Dobra Dobra’ ile Yılın Televizyon Programı dalında, Duman ise ‘Yılın Genç İletişimcisi’ dalında ödüllerini aldı. Biz ise onları sahneye çıktıklarında gururla izledik.  İkisini de tebrik ediyorum. Umarım bu ödüller diğer genç mesai arkadaşlarım ve meslektaşlarıma örnek olur.

LİDER olabilmek işte böyle bir şey olsa gerek.


------------------

 

BAŞKA BİR GURUR

Ekonomist Dergisi'nin kamuoyu ile paylaştığı 'En Zengin 100 Araştırması' listesi dikkatimi çekti. Türkiye’nin 'En Zengin 100 Araştırması'nın sonuçları ANTALYA için gurur verici.

Bir başka deyişle, Türkiye'nin EN BÜYÜK SERVETİNE sahip isim ve ailelerin listesi aslında bu. 750 milyon dolarla listede Fikret-Nurten Öztürk çifti vardı ilk göze çarpan. OPET’in kurucusu olarak bilinen Öztürkler Limited Şirketi 75’inci sırada.


Listenin ilerleyen bölümünde ise Rixos otelleri ve Sembol İnşaat’ın sahibi Fettah Tamince var. Tamince, 100'üncü sırada yer almış. Sıralama benim için çok önemli değil. ÖNEMLİ olan böyle bir araştırmada, Antalya’dan iki dev şirketin adının yer alması.


Kim ne derse desin, neyi eleştirirse eleştirsin umurumda değil. Öztürk ailesi ve Tamince’nin bu şehre kattığı değer ve yaşattığı gurur daha önemli. Bunun iki isme de teşekkür ediyorum.

Gerisi lafı güzaf.