'ÇUKUR YOLLAR' ÇİLEDEN ÇIKARDI

Antalya’da sürücülerin ve yayaların can güvenliğini tehlikeye atan çukurlar, Aksu’da yapılan saksılı açılış eyleminden sonra belediye ekiplerini harekete geçirdi. Antalya’nın birçok mahallesinde yollarda oluşan çukurlar vatandaşların tepkisine yol açarken, belediyelere sosyal medyadan tepki yağdı.

İrem GÜNEYBAZ, Fatma ARSLAN

Geçtiğimiz günlerde Aksu Çamköy Mahallesi Atatürk Caddesi’nde uzun süren yağışların ardından bazı bölümlerinde yolda çukurlar meydana geldi. Belediye ekipleri zaman zaman çukurları kapatsa da bir başka noktada yine çukurlar oluştu. Vatandaşlar tehlikeye neden olan çukurların kapatılmasının hızlandırılması için ilginç bir eyleme imza attı. Çukurlardan üçüne saksısıyla birlikte çiçek diken vatandaşlar, getirdikleri kırmızı kurdeleyi keserek yolun açılışını gerçekleştirdi. Görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından, belediye ekiplerinin yolda çalışma yaptığı öğrenildi. Yaşanan olayın üzerinden sosyal medyadan belediyeleri eleştiren vatandaşlar, Antalya’nın birçok mahallesindeki çukurlardan yakındı. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine harekete geçen belediye ekipleri, apar topar yollardaki çukurları kapatmaya başladı.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN TEHLİKE

Kent genelinde etkili olan yağışlar sonrasında Antalya’nın birçok mahallesinde, yol ortasında derin çukurların oluşması dikkat çekti. Cumhuriyet Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesi’nde oluşan çukurların da araç trafiği ve yayaların can güvenliği için tehlike oluşturması vatandaşların tepkisine yol açtı.

“REZİL DURUMDA”

Vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından belediyeleri tepki yağmuruna tuttu. Sosyal medya hesabından, belediye ekiplerinin ilgisizliğinden yakınan vatandaşlardan biri, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i etiketleyerek, “Sayın Başkan, Yahu Allah aşkına Antalya’nın her yolu her mahallesi çukur dolu, kaldırımlar işgal altında. Ekipleriniz hiç mi gezmiyor ya da görüp de ilgilenmiyor mu? Aspendos Bulvarı, Yörükoğlu Kavşağı rezil durumda” ifadelerini kullandı.

“ÇUKUR BELEDİYECİLİĞİ”

Bazı vatandaşlar ise “Muhittin bey sayesinde Antalya da delik deşik edildi, arabaya mı biniyoruz tahterevalliye mi belli değil. CHP’nin çukur belediyeciliği” ifadesine yer verirken, bazısı ise “Nasip olursa Antalya’nın şehir içi yollarını ne zaman yapacaksınız her yer çukur birçok noktada asfalt paramparça. Kundu - Belek yolu paramparça. Köprü, asfalt birleşme noktalarının demirleri dışarıda duruyor. Kim yapacak bu yolları söyleyin ona oy verelim? Antalya’daki yolları artık yapabilir mi birileri. Rezil gibi yollar çukur içinde” şeklinde eleştirdi.