CRI Türkiye Kış Bisiklet Yarışları serisi başladı

Türkiye Bisiklet Turizmi Derneği tarafından gerçekleştirilen dünyanın en büyük bisiklet yarış serisi Cycling RacesIn Türkiye Kış Bisiklet Yarışları Serisi'nin ilki Aspendos'ta başladı.

Yarışın startını Antalya Valisi Hulusi Şahin verdi. Vali Şahin'e, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, Türkiye Bisiklet Turizmi Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan ve turizmci Deniz Şahin eşlik etti.



Vali Şahin, Antalya'nın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, bu sezon 3 bin 500'ün üzerinde bisikletlinin Antalya'da kamp yaptığını söyledi.

Vali Hulusi Şahin sözlerine şöyle devam etti, “Son zamanlarda golf turizminde çok önemli yer aldı. Buna şimdi de bisikleti ekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun başlangıcı burada oldu. Tour of Antalya, Granfondo gibi çok önemli hem profesyonel hem de amatör organizasyonları Antalya’da yapıyoruz. Şimdi uluslararası bir organizasyonda bir aradayız. Genel yarışmaya puan veren bir turnuva. Antalya turizmini 12 aya yayabilmek için bu organizasyonları devam ettireceğiz. İnşallah Antalya turizmin merkezi olduğu gibi spor turizminin de merkezi olmaya devam edecek."

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, büyük bir ilgiyle karşılanan yarışta rol gösteren sporcuları tebrik etti. Gürhan, “Spor turizmi açısından önemli bir yere sahip UCI Grand Prix Bisiklet yarışlarının startını verdik. Antalyamızın güzelliklerini ön plana çıkaran parkurlarıyla, nefeslerimizi tuttuğumuz heyecan dolu yarışlarda sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi. 

Türkiye’nin en büyük gelir kaynağı olan turizm sektöründe spor faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Başkan Ali Bahar, “Antalya’da gerçekleşen ulusal ve uluslararası her etkinliğin önemi oldukça fazla. İlerleyen yıllarda da Antalya’da bisiklet turizmi ile ilgili çok farklı rakamlar konuşacağımıza eminim” diye konuştu.

HABER MERKEZİ