Çorabatır: Turizm ülke ekonomisinin dinamosu

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, TBMM’de yaptığı konuşmada turizm sezonunda yaşanan sorunlara değinerek, “Bir tarafta işlevsiz kalan havalimanlarımızı tartışırken bazı havalimanlarımızın akıbeti hakkında bilgi sahibi değiliz” dedi.

Turizmde yüksek sezon bir taraftan rekorlar diğer taraftan da krizler eşliğinde devam ediyor. CHP’nin turizmci Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada yaz turizm sezonunun akıbetini değerlendirdi. Turizm sektörünün ülke ekonomisine katkılarından bahseden Çorabatır, “Turizm sektörü yarattığı katma değer ile hem işsizliğe hem cari açığın kapanmasına sağladığı destek ile ülke ekonomisinin dinamosudur. Bu sektörün gelişimi ve sürdürülebildiği ise kuşkusuz ulaştırma altyapısıyla doğrudan ilgilidir” diye konuştu.

“ULAŞTIRMA BAKANI'NA SORMAK İSTİYORUM”

“Turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı bu dönemde havalimanlarımızdaki aşırı yoğunluk ve aksaklıklar devam etmektedir” diyerek sözlerine devam eden Çorabatır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na bir takım sorular yönelterek, “Bir tarafta işlevsiz kalan havalimanlarımızı tartışırken bazı havalimanlarımızın akıbeti hakkında bilgi sahibi değiliz. Sayın Ulaştırma Bakanı'na sormak istiyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni yapılan pisti aydınlatma sistemi olmadığından dolayı gece uçuşlarında kullanılmamaktadır. Bu sistem ne zaman devreye alınacak? Antalya Havalimanı'nda ilave edilen yeni terminal binası nedeniyle pistlerden doğu pistinin önemli bir bölümü hava kontrol kulesinden görülmesi imkansız hale mi geldi? Askeri pist ne zaman sivil uçuşları açılacak? Çorlu, Kocaeli, Balıkesir ve Kütahya havalimanlarının akıbeti ne olacaktır? Bu havalimanlarımızı daha etkin kullanabilmemiz için planlamanız var mı?” ifadelerini kullandı.