ÇÖP EVDE KAN DONDURAN OLAY! 9 YAŞINDAKİ ÇOCUK ANNEDEN ALINDI!

Bursa’da dün kirayı ödemeyince ev sahibi tarafından şikayet edilen evin çöpe eve dönüştürüldüğü ve burda 2 yıl tutulan çocuğun yaşadığı dram Türkiye'yi dehşete düşürdü. 9 yaşındaki C.M.A.'nın çektiği eziyet gözler önüne serildi. Serbest bırakılan teyze yeniden gözaltına alındı. 9 yaşındaki çocuk, Antalya’da dün gece savcının talimatı ile annesinden alınarak Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslime edildi.

Bursa'da 9 yaşındaki Cem M.A'yı baygın halde bulunduğu çöp evdeki yaşanan korkunç detaylar kan dondurdu. Önce teyzenin serbest bırakıldığı çocuğun da anneye teslim edildiği yansımıştı ancak yeni gelişmeler ortaya çıktı. Serbest bırakılan teyze yeniden gözaltına alındı. Kamuran Pınar A. ve kızı hakkında 'Çocuğun Kaçırılması ve Alıkonulması, Basit Yaralama suçlarından ayrı ayrı kayıt bulunduğu anlaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan çocuk, tedavisi için Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çocuğun Antalya’da yaşayan annesi Yasemin A.’ya ulaşarak Cem Muhammet A'yı anneye teslim etmişti.  Antalya'ya dönen anne ile oğlu için Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, çalışma gerçekleştirdi. Çocuk, savcılık kararıyla müdürlük ekiplerince koruma altına alındı, annenin de kurumda veya evinde kalmasıyla ilgili çalışma başlatıldı.

İl Müdürlüğü ekiplerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının talimatıyla aileye psiko-sosyal destek sağladığı, ekonomik olarak da destekte bulunacağı öğrenildi.

GELİŞİM GERİLİĞİ VE BESLENME BOZUKLUĞU TESPİT EDİLDİ

Gelişim geriliği ve beslenme bozukluğu olduğu tespit edilen çocuk, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Çocuğun burada bir süre tedavi göreceği bildirildi.

Ayrıca Kamuran Pınar A. 'nın, 16 yaşındaki kızı da Bursa'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde koruma altında tutuluyor.

“BU KADINA NASIL ÇOCUK EMANET EDİLDİ”

9 yaşındaki çocuğun annesinin oturduğu sitenin yöneticisi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir yorumda, “Ben Antalyada bu çocuğun annesinin oturduğu sitenin yöneticisiyim. Çocuğu annesine teslim etmişler şu anda burada. Annesinden velayeti alınıp anneanne verilmiş anneanne ölünce çocuk bu hale gelmiş ama şu anda teslim edilen ev de bulunduğu yerden farklı değil nasıl kontrol edilmez. Ben bu çocuğun annesinin oturduğu sitenin yöneticisiyim. Lütfen annesinin evini kontrol edin hayvan barınağı gibi komşularımızdan çok şikayet var kokudan apartmana girilmiyor. Bu kadına nasıl çocuk emanet edildi. Çocuk evde” ifadelerini kullandı.

Yönetici daha sonra yaptığı bir başka yorumda annesine teslim edilen çocuğun polis tarafından alınarak söyleyerek, “Arkadaşlar az önce savcılık emriyle polis çocuğu evden aldı annesinide götürdüler” dedi.

OLAY

Olay, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kirayı ödemediği için ev sahibi tarafından mahkeme kararıyla Kamuran Pınar A.'nın (44) oturduğu evi 21 Temmuz Perşembe günü boşaltmaya gelen ekipler çilingirle içeri girdiklerinde gözlerine inanamadı. Kapının açılmasının ardından ekipler içeride 2 kamyondan fazla çöple karşılaştı.

Evin giriş kapısının yanındaki dolaba yapıştırılan kağıtta ise ‘Eve girmeye kalkmayın sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm’ yazıldığı görüldü. Kamuran Pınar A. hakkında kız kardeşi Yasemin A. tarafından yapıldığı anlaşılan bir şikayet ile ilgili yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. İki isim yakalanarak gerekli işlemeleri için Polis merkezine intikal ettirildi. Yakalama kararının gereği olarak yapılan işlemler ardından nöbetçi savcısının talimatı ile bu kişiler salıverildi. Aynı gün saat 19.00 sıralarında bahse konu çöp eve Nilüfer Belediyesi Temizlik görevlileriyle giden Avukat Batuhan Arısoy, evin içerisinde ve kilitli olduğu görülen bir odadaki çöplerin arasında sağlık durumunun iyi olmadığı anlaşılan erkek çocuğu gördü. Polise verilen bilgi üzerine isminin C.M. A. olduğunu ve 2012 doğumlu olduğunu belirlenen çocuk, annesinin Kamuran Pınar A. olduğunu beyan etti. Yapılan sorgulamalarda buluntu çocuğun annesinin Kamuran Pınar A. kız kardeşi Yasemin A. olduğu tespit edildi. Şahsın 05 Mart 2020 günü İstanbul Şile'de annesinin cenazesinden sonra kardeşi olan Kamuran Pınar A.'nın oğlunu kaçırdığını ve bu tarihe kadar haber alamadığını şeklinde müracaatı olduğu anlaşıldı.

ÇOCUK ESİRGEME KURUMU'NDA BAKIMI YAPILDIKTAN SONRA ANNEYE VERİLDİ

Yaşı küçük C.M. A.'nın annesi teslim alana kadar tedavisinin yaptırılması ve Çocuk Esirgeme Kuruma teslim edilmesi kararlaştırıldı. Tedavisinin yapılması akabinde çocuk Antalya'dan otobüsler gelen annesi Yasemin A.'ya teslim edildi.

ÇOCUĞA EZİYETTEN GÖZALTINDA

Cuma günü tekrar eve giden ekiplerin kilitli kapının ardında yarı baygın bulduğu çocuk sonrası serbest bırakılan teyze Kamuran Pınar A., savcılık kararıyla çocuğa eziyet suçundan gözaltına alınırken, şüphelinin kızı Esra Zeynep A.'nın ise görgü şahitliğine başvurulması için emniyete çağırıldığı öğrenildi.

 

Annenin Antalya'da yaşadığı ev:

 

HABER MERKEZİ