ÇÖKÜŞ

Antalyaspor deplasmanda olmasından, Gaziantep FK ise rakibinin geçen hafta son şampiyona 5 gol atmasından dolayı temkinli başlamış olsa gerek.

İlk dakikalarda topa daha çok ev sahibi ekip sahip olsa da orta alan mücadelesi şeklinde ve iki takımın bir birini tartmasıyla geçti.

İlk 15 dakikada rakibini çok iyi uyutan Antalyaspor, bir anda golle burun buruna geldi. Luiz Adriano, Fredy, Haji Wright üçlüsünün güzel alışverişi golün nefesini Gaziantep FK'ye verdi. Haji Wright bir anda karşı karşıya kaldığı Günay'ı geçemezken, maçın en net pozisyonu olarak kayıtlara geçti.

Tam Antalyaspor golü geliyor denirken, Gaziantep FK sevinen taraf oldu. Geriden oyun kurma hastalığı bir gole daha neden olmasıyla kayıtlara geçti. Her ne kadar pas hatasını yapan Boffin olsa da bu tip yenen gollerde bana göre ilk sorumluluk hocadadır.

Kırmızı-Beyazlıların en büyük şansı ise yanıt vermekte gecikmemesi oldu. O dakikaya kadar ortaya koydukları uyumla dikkat çeken Fredy ile Haji Wright sahneye çıktı. Fredy'nin harika ara pasına hareketlenen Haji Wright, adeta sokakta yürürcesine girdiği ceza alanında çok rahat yaptığı vuruşla takımı adına sadece 2 dakika sonra eşitliği getirdi.

Antalyaspor için Fredy Ribeiro’nun ne kadar önemli bir isim olduğunu bir kez daha gördüğümüz dakika ise 40’tı. İlk golün kahramanı olan ikiliden Fredy, yine Haji Wright’ı harika kaçırdı ve takımı öne geçiren gol geldi.

Orta sahada Fredy ve Fernando ile birlikte yakalanan üstünlük, hücumda da Haji Wright’ın verimli bir dönemine denk gelmesiyle rakibine karşı ciddi bir avantaj yakalayan Antalyaspor, ikinci yarıda ise deyim yerindeyse çöktü.

 İlk yarıda yapılan tüm doğruları ikinci yarıda kenara bırakan Antalyaspor, Gaziantep’in geri dönüşüne engel olamadı. Özellikle Erol Bulut’un ikinci devreye başlarken yaptığı değişikliklerle maçı aldığını söylemek hiç de zor değil.

Geride kalan 3 haftada kaydettiği Galatasaray mücadelesi dahil oyunu çok fazla geride götürmeyen Antalyaspor, ilk kez skor dezavantajını uzun süre hissetti.

Antalyaspor’un geriye düştüğünde oluşan defoları erken gördük. Henüz transfer sezonu tamamlanmadan gereken önlemleri almak gelecek adına çok önemli.