ÇOK YAZIK OLDU

Sezon başındaki halinden eser kalmayan ve ligin dibine doğru sürüklenen Adana Demirspor ile iç sahada oynadığımız karşılaşmada son dakikalarda yediğimiz gol ile berabere bitti.Maça cezalı Leroy Fer yerine Novais’le başlayan Fatih Hoca takımın diğer dengelerini bozmadı. Adana Demirspor ise yeni hocası ile takım arayışına devam ediyor ilk 11 kurgusunu oluşturmaya çalışıyor. Maça iyi başlayan taraf yine rakip Adana ekibiydi. Alanyaspor’un bu sezonki en büyük sorunları nedir dersek zaten, birincisi maç başı ve sonunu oynayamaması, ikincisi duran toplar deriz. Bu kötü başlangıç Ertuğrul’un güzel kurtarışları ile gol yemeden geçildi. Ardından sezon başından beri söylediğim gibi organize atakla olmasa da iki gol bulduk. Frikik ve kaleci hatası ile gelen goller görsel olarak güzeldi ancak oyun olarak asla baskı kuramadık, atak devamlılığı sağlayamadık. İkili mücadelelerde güçlü olan tarafta Adana ekibiydi. Buna rağmen 2 gollü üstünlük ile soyunma odasına gitmek bulunmaz bir nimetti.

İkinci yarıya yine Adana ekibinin pozisyon ürettiği, Alanyaspor’un ise top çevirdiği bir görüntü ile başladık. Topu ayağında tutan ve iyi paslaşan bir takımız ancak bu paslaşmalar asla üçüncü bölgede etkili hale gelmiyor. Derken önce bir penaltı ile panik yaptık ve sonra ikinci golü yedik. Maç 70’den sonra yeniden başladı. Açıkçası gaza gelen Adana ekibi özellikle Yusuf’un önderliğinde üçüncü golü isteyince bu durum bize yaradı ve hızlı bir atakta penaltı kazandık, yeniden öne geçtik. Tam üç puanı kaptık derken son dakikalarda yediğimiz gol ile yeniden soğuk bir duş aldık. 90+7’inci dakikada topu bir türlü uzaklaştıramamamız gerçekten beceriksizlikti. Birisi ileri vursa maç bitecek derken, frikik kazandılar ki o da döndü dolaştı kalemize girdi. Gerçekten tribünde ben dahil herkesin yıkıldığı bir maç sonu oldu. 2 puandan çok daha fazlasını kaybettik.

Oyuna girip 4 dakika sonra yeniden çıkan müzmin sakat Ui-Jo ayrı bir komedi malzemesiydi. Hayır yerine giren Hassan da sahada ruh gibi gezdiği için pek bir şey değişmedi. Dakika 87’de stoper değiştirmek neden anlayan var mı? Fatih hocam gerçekten sırf değişiklik yapmak için yapıyor gibi geliyor bazen. Stoper dikkat isteyen bir mevkidir. Oyuna yeni giren ısınmamış bir stoperi 87’de oyuna sokar, maç başından beri oynayan adamı kenara alırsan golü de yersin. Gerçekten çok yazık oldu. Umarım artık bir kaç maç 3 puan alırız çünkü vakit daralıyor.