ÇOK TAKMAMAK LAZIM

Alanya’nın spor yazarları, yorumcuları ve Alanyaspor taraftarları bugünlerde, ulusal basın kuruluşları ile ulusal yazar ve yorumculara kafayı takmış durumdalar. Aslında Alanya’nın isyanı, haklı bir isyan. Ligde yenilgisiz ilerleyen, maç eksiğine rağmen liderlik koltuğunda oturan bir takım var ortada. Bu noktada insanlar istiyor ki Alanyaspor konuşulsun, yazılsın, çizilsin.

Tamamda her basın kuruluşunun hitap ettiği bir kesim vardır. Gazetenin okunması, televizyonun izlenmesi için o kesime uygun haber ve içerikler üretilmesi gerekiyor. Ülkemizin neredeyse yüzde 80’i de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarı. Bu durumda tüm ülkeye yayın yapan basın kuruluşları elbette bu takımların haberlerini ne olursa olsun daha çok yapacaklardır. Bugün bu takımlardan birisi küme düşse bile haberleri Süper Lig’deki diğer takımlara göre daha çok yapılacaktır. Bunu normal karşılamak gerekiyor.

Örnek; geçtiğimiz yıl Başakşehir Kulübü ligi şampiyon tamamladı. Ancak gazete ve televizyonlarda gördük ki yine Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe konuşuluyor. Şampiyon olsan bile bu kuruluşlar seni öyle abarta abarta haber yapmayacakladır. Bunu kabullenmek ve çok takmamak gerek.

Elimizi vicdanımıza koyarsak yerel basın olarak siz ne yapıyorsunuz ona da bakmak lazım. Geçen yıl Sivasspor uzun süre ligi zirvede götürürken, Başakşehir şampiyon olurken, kaç defa bu takımları haber yaptınız? Kaç defa manşetlerinize Sivasspor’u çıkardınız? Yapın demiyoruz da yapmayın zaten. Sen Alanya halkına yayın yapıyorsun ve elbette ki Alanyaspor’un haberlerini yapacaksın. Onlarda tüm Türkiye’ye yayın yapıyorsa ülkede ne okunacaksa ona göre haber yapıyorlar.

Zaten manşetlere çıkmak ya da her gün televizyonlarda dakikalarca Alanyaspor’un konuşulması güzel bir şey değil. Çünkü ne kadar ön planda olur, ne kadar çok övülürseniz o kadar çok düşmanınız olur ve o kadar çok sizi geriye çekmeye çalışırlar. Ellemeyin, ses etmeyin; gizli gizli sessiz sedasız yapalım işimizi. Sanki Türkiye’de Alanya’yı ya da Alanyaspor’u bilmeyen mi kaldı. Bizim reklama ihtiyacımız yok ki.

Ulusal basın kuruluşlarından önce dönüp bir Antalya basınına bakın mesela. Orada bile Alanyaspor haberi yapılmıyor ki. Bugün alsak elimize Antalya’nın yerel gazetelerini saysak haberleri, Alanyaspor’dan çok İstanbul takımlarının haberleri vardır. Antalya’da bile durum buyken, tüm Türkiye’de beklentiye girmek saçmalık olur.

Bu arada Antalya basınında kendi yazdığım Lider Gazetesi’ni tamamen konunun dışında tutuyorum. Sadece Antalya merkeze değil, tüm Antalya’ya dağıtılan Lider Gazete, çıktığı ilk günden beri Antalya’yı tüm ilçeleri ile bir bütün olarak ele alıyor. Gerçekten bir il gazetesine yakışanda budur. Madem Süper Lig’de iki takımımız var bize bir de Alanyaspor’u yazacak, çizecek haberlerini yapacak birisi lazım diye arayışa girmeleri takdire şayan. Açıp bakarsanız her gün mutlaka Antalyaspor ve Alanyaspor haberlerini görür, yine Serik gibi Kestel gibi alt liglerdeki temsilcilerimizi de takip edebilirsiniz. Bu noktada tüm Lider ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm Alanya halkı ve Alanyaspor taraftarları adına Alanyaspor’a verdikleri önem için teşekkür ediyorum. Ve diyorum ki;

Süper Lig’in lideri, Lider’den takip edilir…