ÇOK ŞÜKÜR KAVUŞTURANA

11 aydır heyecanla beklenen, sevinç ve ümitle karşıladığımız mübarek Ramazan-ı Şerif’i elhamdülillah yarılamış bulunuyoruz. İslam ümmetine ve tüm insanlığa hayırlı olsun.

***

11 aydır hayatımızda gerçekten de İslami konularda gevşeklikler oldu. Birçoklarımız namazlarımızı bıraktı, birçoklarımız günlük haram olan şeylere bile bile devam ettik.

***

Yüce Rabbimiz yıllar önce bizi uyardı, hala da uyarmaya devam ediyor. 1999’da depremle karşılaştık, kendimize çeki düzen vermedik. Ardından sel felaketleri oldu yine uyanamadık. Yangınlar oldu ama biz yine ders alamadık.

***

İnsanlarımızın vicdanları kurudu 5 liralık kiralar 15 lira oldu. Gıda fiyatları ulaşılamaz hale geliyor. Hiç kimseye sahip oldukları yetmiyor, herkes hep daha fazlasını istiyor. Fırsatçılık maalesef ruhumuza işlemiş.

***

Halbuki insanoğlu başı boş yaratılmamıştır, bir yaratılma ve yaşama amacı vardır. Yüce Rabbimiz Zariyat Suresi ayet 56’da ‘Biz insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım’ diye buyuruyor.      

***

İnsanlar dış görünüş itibariyle iki ayaklıdır ama aslında insanoğlu gökyüzü gibidir. Kirpiklerinde koca koca bulutlar saklar. Eğer insan cennete kavuşmak ve Allah’ın rızasını kazanmak için ağlarsa o damlacıklar cehennemin korkunç ateşini söndürür.

***

Gerçekten de toplum alarak gözyaşı dökmeye çok ihtiyacımız var. Bu Ramazan-ı Şerif’i fırsata çevirelim, başladığımız oruçları taçlandıralım. Başladığımız namazlarımızı bir ömür boyu hiç bırakmayalım.

***

‘Kendini bilen Rabbini bilir’ Hadis-i Şerif’i hayatımızda uygulayalım, işte o zaman kalbimizde huzur olur. İşte o zaman hoşgörü olur. İşte o zaman merhametli oluruz. İşte o zaman insan ve kul oluruz.

***

Allah’ından korkan ve O’nu seven bir müteahhit işinde hile yapamaz. Esnaf standart kârına razı olur. İyi insan insanlara zarar vermez, tam tersi fayda sağlar. Baba-anne evde İslam’ı yaşar, çocuklarına örnek olur ve çocuklarımız da aynı yoldan yürür.

***

Bir gayrimüslim Müslümanlara saygı duyar, onlara karşı duyarlı olursa -Yüce Rabbimiz ona dilerse- İslam’ı nasip eder. Bir Müslüman da Ramazan ayında açıktan yer içerse, oruç tutanlara saygı göstermezse bu saygısızlık Allah korusun onun imansız gitmesine sebep olabilir. Çok tehlikeli.


BURASI DÜNYA

Birisi ‘akşam olsa da yatsak’ der, diğeri ‘akşam olsa da iftarımızı açsak, cemaatle teravih kılsak’ der. Birisi ‘Herkesin namazı, orucu kendine. Benim Ramazan’la bir ilgim yok’ diyor. Diğeri ‘Rabbim sıhhat ve afiyet verse de orucumun tamamını tutabilsem’ diyor.

***

SON SÖZ

Ramazan ayında Ramazan’ın duygusuna uygun şekilde ihtiyaç sahiplerine iftar açtıralım. Genel teamül kendimiz gibi ihtiyacı olmayan insanlarla iftar paylaşılıyor. Tam tersi ihtiyaç sahiplerine ve yaş itibariyle topluma karışamayan evde kalan yaşlılara iftar açtırılmalıdır.