ÇOK ŞÜKÜR

Süper Lig’de Trabzonspor galibiyetinin ardından Sivasspor’u da mağlup ederek namağlup serimizi 5 maça çıkardık. Son 17 maçta sadece 2 yenilgi aldığımız güzel bir seri yakaladık ve bu galibiyet bu seriye çok yakışan bir sonuç oldu. Fatih Hoca, maça ideal kurgusunu bozmadan çıktı. Son haftalarda sıkça süre bulan birkaç isim yerine tekrar Yusuf ve Efecan geçti ama onun dışında sistemde bir değişiklik yoktu. Sivasspor dengesiz sonuçlar alan bir takım ve bu yüzden maç öncesi bir tahminde bulunmak zordu.

İlk yarısı iki takımında birbirini tarttığı inanılmaz sönük geçen bir karşılaşma oldu. Mesela ilk yarı boyunca Alanyaspor’un şutu bile yoktu. Sadece 4 kere ceza sahasına girebildik onlarda pozisyon falan olmadı. Sivas ekibi ise 5 şut çekse de bunlarda çok etkisiz denemelerdi. İki takımda ortalamanın üzerinde pas arası, uzaklaştırma verileri yapınca böyle bir oyun ortaya çıktı. Alanyaspor bu oyunu ikinci yarıda değişir diye ümit ettik ve değişti. 

İkinci yarı 2 gol bulduk diye değişti sanmayın deplasmanda olmamız rağmen ilk yarı biz 281 pas yapıp topla yüzde 60 oynarken, Sivas ekibi187 pas yaptı ve yüzde 40 topla oynadı. İkinci yarı ise ya Bülent Hoca şu topu alın dedi, ya da fatih hoca topu rakibe verin demiş olacak ki oyun tamamen değişti. Bu kez Sivas ekibi yüzde 63 topla oynadı ve 248 pas yaptı, bize ise yüzde 37 topla oynayarak 148 pas yaptık. Alanyaspor topu rakibe verip kontra atak kovaladığı zaman iyi bir takım oluyor ki bunu özellikle Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında görmüştük. Bu oyun değişikliği 49. dakika da gelen golle de elbette bağlantılı. Ahmed Hassan’ın bu sezon orda izlediğimiz bir çok oyuncuya göre en azından santrafor olmak ne demek bildiğini gördüğümüz bir goldü. O da yetersiz ama eldekilerden çok daha iyi. Sivasspor’un gol sonrası baskılı oyunu 64. dakika da onlara golü değiştirdi. Duran toplardan yediğimiz gollere bir de serbest vuruş golü ekledik ve seriyi tamamladık. 

Kırımızı beyazlı ekibi galibiyet için golden hemen sonra iki, 75’te iki değişiklik daha yaptı. Fatih Hoca’da buna Efecan - Eduardo değişikliği ile karşılık verdi. Bu değişiklikler maçta oyun anlamında bir etki göstermedi ama bu sezonun en iyi performansını gösteren, şimdiden sezonun oyuncusu olan Oğuz geçen hafta olduğu gibi bu maçta da aklını, fizik kapasitesini ve futbol zekasını kullanarak golü attı ve maçı yine bize çözdü. Oğuz’u sezon sonu elde tutmak çok zor olacak. 

Maçın geride kalanı bu şekilde tamamlandı ve puanımızı 36 yaptık. Bu lige ilk çıktığımız da iki sezon üst üste 40 puanda kalmıştık. Geçen yıl ise düşme hattını hemen üzerinde 41 puanda kalmıştık. Rezalet giden bir sezonda henüz 9 maç varken 36 puan yapmamız güzel. Tahminim 15 puan civarı daha alıp 50 puanı görür ligi ortalarda bitiririz. Şimdi altımızdaki takımların yenilmesini bekleyelim.