ÇOK ÖZLEMİŞİZ

Sene başından beri rezalet bir futbolla ligin dibinde yer alan temsilcimiz Alanyaspor, Samsunspor’u konuk ettiği maçta 3 puanı 3 golle aldı ve galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Öncelikle ligin başından beri en iyi futbolumuzu oynadığımız ve en keyifli maçı geride bıraktığımızı belirteyim. Fatih Hoca yokluktan bulduğu sistemle takımın her şeyini bir anda tersine çevirdi. 

Efecan’ın forvet oynadığı sistem Beşiktaş maçının ardından bu maçta da devam etti. Kaptan Efecan belki golcü değil ama oyun içi kurduğu bağlantı ve kanat oyuncularına açtığı alan ile görevini tam olarak yapıyor. Efecan’ın etrafında hızlı iki kanat Yusuf ve Oğuz ile gol bulmayı hedefleyen takım, tam olarak istediğini başardı ve ilk 30 dakikada önce Oğuz’un asisti ile Yusuf’un golünü sonra da tam tersi Yusuf’un asisti ile Oğuz’un golünü buldu. Gerçekten hem hücum anlamında hem de savunma da her oyuncumuzun muazzam oynadığı bir ilk yarıydı. Orta alandaki Fer ve Janvier maçın en iyileri olarak dikkat çektiler. Her topu kesen, oyunu dikine oynayarak takımı hücuma çıkaran iki isim de kusursuz oyunları ile övgüyü hak ettiler. Özellikle sezon başından beri istediği süreyi bulamayan Leroy Fer’in mücadelesi, azmi hatta gollerden sonraki sevinci bile tüm takıma umut oldu. Böyle tecrübeli isimlere böyle dönemlerde çok ihtiyaç var. İlk yarı Yusuf ile çok net iki pozisyonu da harcadık. Yusuf o golleri de atsa (ki atmamak atmaktan daha zordu) ilk yarı 4 farklı üstünlük ile soyunma odasına gidebilirdik. 

İkinci yarı da Alanyaspor daha defansif ve daha kontrollü bir şekilde sahadaydı. Maçı öyle bir kilitledik ki belki bizim şanslarımız da azaldı ama Samsun ekibi de hiç bir şey bulamadı. Bu güzel oyuna yakışmayan bir gol ile fark bire indikçe son dakikalarda 3-5 dakika stres yaşadık. Ama oyuna sonradan giren Janvier harika bir golle maçı bitirdi. Zaman zaman kötü sekanslar olsa da genel olarak mükemmele yakın bir maç oynadık. Bu oyun bizi üst sıralara doğru atar. Düşme korkusunu iliklerimize kadar yaşadığımız şu sezonda ufak bir kadro değişikliği ile oyunumuzu çok çok yukarı çektik. 3 maçta 9 puan hatta 4 maçta 10 puan ilaç gibi geldi. Gerçekten bu oyunu, bu skorları