Çocuk parkında sağlık ocağı krizi

Korkuteli ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 4.4 dönümlük parkta yapımına başlanan sağlık ocağı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Sağlık ocağı yapımına karşı olmadıklarını ancak parka yapılmasının doğru olmadığını belirten mahalleli, “Parkımıza dokunulmasın" diyerek yetkilileri göreve çağırdı. 

Korkuteli ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 4.4 dönümlük parkta yapımına başlanan sağlık ocağı semt sakinlerini rahatsız etti. Vatandaşlar “Bizim tepkimiz sağlık ocağına değil. Aksine bu kadar boş ve uygun alan varken, neden sınırlı sayıdaki parktan birisi olan Yeni Mahalle Parkı’na böyle bir sosyal donatı alanı yapılıyor? Çocuk parkında sağlık ocağı olur mu? Sağlık ocağı elbette yapılsın; ancak başka alanlar ayrılamaz mıydı? Neden yaşam alanımız kısıtlanıyor. Zaten yeterince doğal doku kalmadı. Korkuteli ilçesinde yapısal bir tıkanıklık var. Çocukların oynayabileceği, emeklilerin gezip dinlenebileceği bir mekan yok. Yeni Mahalle Parkı da zaten bakımsızlığa terk edilmişti. Parkta bulunan çocuk oyun aletleri ve banklar söküldü. Ağaçlar kesildi. Sağlık ocağı için ayrılan alan ile birlikte park alanı iyice küçüldü. Sağlık ocağı bittikten sonra etrafında yeni üniteler çoğalacaktır. Hem görüntü kirliliği oluşacak, hem de park amacından çıkıp betonlaşacak” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.


BAŞKAN CARAN’I GÖREVE ÇAĞIRDILAR
“Korkuteli zaten çocuk parkı bakımından son derece yetersiz bir ilçe” diyerek tepkilerini sürdüren vatandaşlar konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti:
“Yapısal bir tıkanıklık var. Yeni mahallede bir tane park var ve buraya park yapılırken çok sevinmiştik. Park açıldı ve yıllarca bakımı ihmal edildi. Şimdi de parkın içine sağlık ocağı yapılmak isteniyor. Bu karar neye göre alındı? Sağlık ocağı için planda daha önce başka bir parsel ayrılmışken neden bu karardan vazgeçilip Yeni Mahalle Parkı’na yapılmaya karar verildi? Buraya yeni bir tesis açılınca etrafına da yeni yerleşkeler eklenecektir. Park; park olmaktan çıkıp yeni büfelerin yer aldığı otoparka dönüşecektir. Korkuteli Belediye Başkanı Sayın Saniye Caran’a seslenmek istiyoruz. Bu kararı yanlış buluyoruz bir an önce yanlıştan dönülmesini istiyoruz.”


PARK VAR TABELASI YOK
Söz konusu parkın isminin bile olmadığını, yıllardır tabela asılmadığını da söyleyen mahalle sakinleri, “Eski belediye başkanlarımızdan Hasan Gökçe zamanında ilçeye kazandırılan bu park önemli bir eksikliği giderdi. Bir müddet parkın işletmecisinin ismi ile anılarak Yaman Park olarak tanındı.  Önce bu parka bir isim bulunsun ve kaderine terk edilmesin” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.


ANTALYA SON HABER