ÇİVİ ÇAKMAK YASAK KAÇAK YAPI SERBEST

CHP’li belediyelerin ilçe sınırları içerisinde, kim veya kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen kaçak köprü ve iskeleler türemeye başladı. Muratpaşa’da deniz üstünde SİT alanı olan bölgede aniden ortaya çıkan platform iskele ve Konyaaltı’ndaki Göksu Çayı üzerinde DSİ’den izinsiz yapımına başlanan köprüye vatandaşlar tepki gösterirken, yetkililer “üç maymunu” oynamaya devam ediyor.

Faruk ÇELİK, Ahmet ARĞILLI

CHP’li Muratpaşa Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde ortaya çıkan kimliği belirsiz ve izinsiz yapılar tepkilere neden oldu. Konyaaltı Belediyesi’nin Göksu Çayı üzerinde başlattığı köprü çalışmasının DSİ’nin yaptığı açıklama ile izinsiz olduğu anlaşılırken, Muratpaşa ilçesi Konyaaltı Caddesi’nde üzerinde bulunan Yavuz Özcan Parkı’ndaki platform iskele ise tepkilere neden olan bir diğer konu oldu. Bahsi geçen iskelenin kim veya kimler tarafından denize yerleştirildiği bilinmezken muhatap belediyeler ise sessizliklerini korudu.

KAÇAK KÖPRÜYE DSİ MÜDAHALESİ

CHP’li Konyaaltı Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi son dönemde ilçelerinde ortaya çıkan kaçak köprü ve iskelelerle gündeme geliyor. Konyaaltı Belediyesi bir süre önce ilçede bulunan Göksu Çayı üzerinde bir köprü çalışması başlattı. Sessiz sedasız sürdürülen köprü çalışması geçtiğimiz günlerde vatandaşların dikkatini çekmişti. Sosyal medyada tartışmalara neden olan konuya son noktayı, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü koydu.  Konuya ilişkin DSİ’den yapılan açıklama gündeme bomba gibi düştü. Açıklamada Konyaaltı Belediyesi’nin izinsiz köprü yaptığını iddiaları doğrulanarak, alanın en kısa zamanda eski haline getirilmesi gerektiği bildirildi.

KALDIRILMASI İÇİN UYARI VERİLDİ

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Konyaaltı Belediye Başkanlığı’na ve Konyaaltı Kaymakamlığına durum bildirilmiş ve izin alınmadan kaçak olarak yapılan, fen ve sanat kaidelerine uygun olmayan köprü, menfez ve büzlerden oluşan geçiş yapılarının imalatına müsaade edilmemesi, mevcutta olan kaçak yapıların geçici dahi olsa belediye tarafından kaldırılması gerektiği bildirilmiştir.”

Müdürlük tarafından, köprü yapımı ile ilgili herhangi bir izin verilmemiş köprünün kaldırılması ve yatağın eski haline getirilmesi konusunda da uyarı yapıldı. 

MURATPAŞA’DA SİT ALANINA İSKELE KURDULAR

Bir diğer skandal yapı ise Muratpaşa ilçesindeki Konyaaltı Caddesi’nde bulunan Yavuz Özcan Parkı karşısında ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde deniz üzerindeki bölgede kim veya kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen bir platform iskele ortaya çıktı. Eski Sağlık Meslek Lisesi’nin altından denize inilen ve hemen yanında DSİ Sosyal Tesisi ile Valilik Konutunun yer aldığı bölgede, oldukça büyük bir iskele yerleştirildiği görüldü.

SIR GİBİ KORUNUYOR

İskelenin SİT bölgesinde olması ve Kaleiçi Yat Limanı’na yakınlığı nedeniyle alana sıklıkla giriş- çıkış yapan teknelerin manevra alanını işgal etmesi ise vatandaşların tepkisini çekti. Kim tarafından, hangi özel izinle yapıldığı sır gibi korunan iskeleye yönelik ise ilgili belediyeler tüm tepkilere rağmen sessizliğini koruyor.