ÇIRPINIRDI KARADENİZ

Kafkaslardan aşacağız

Türklüğe şan katacağız

Türk'ün şanlı bayrağını

Karabağ'a asacağız...

 

Azerbaycanlı şair Ahmed Cevad, Azerbaycan Ulusal Marşı'nın sözlerini ve Kafkas İslam Ordusu zamanında "Çırpınırdı Karadeniz" şiirini yazmıştır.

***

İşte o şiirdeki dizeler yıllarca Türk Milliyetçileri tarafından dünyanın her bir köşesinde gür sesle haykırılmış ve hasretle o günün gelmesi beklenmişti.

***

28 Aralık 1991 tarihinde işgal edilen ve işgal sonrasında da soykırım yapılan Türk toprakları tam 30 yıl sonra 44 gün süren savaşla özgürlüğüne kavuştu.

Elbette bu özgürlükte Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli katkısı ve payı vardı. Burada önemli olan Türk yurtlarının aza olması çok çok önemli olsa da bir diğer önem de Zengezur koridoru ve Laçin koridorunun açılmasıydı.

***

Açılan bu koridor ile dünya ticareti yeni bir boyut kazanacak ve kuzey koridoru yerine artık orta koridor kullanılmaya başlanacak ve bu koridor ile dünya ticaretinde Türk dünyasının önemi tam manasıyla ortaya çıkacak.

***

Yani bu kazanılan zafer sadece toprakları Ermenilerin elinden almakla kalmayacak aynı zamanda dünya ticaretine de Türk dünyasının yön vermesini sağlayacak.

***

Önümüzdeki süreçte Türk Devletleri teşkilatının da daha aktif bir hale geldiğini düşünecek olursak Türk dünyasının lideri olan Türkiye sadece bölge hakimiyetini değil küresel bir hakimiyeti de ele geçirmiş olacak.

***

Peki o koridordan Türkiye’nin menfaati ne olacak bunu hiç düşündük mü? Eskiden kullanılan ipek yolunun yeniden canlanması üretime ağırlık veren bir ülkenin mallarının dünya piyasasında pazarlanması olacak ki o da bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak hepimizin kazanması demektir.

***

Osmanlı İmparatorluğu’nun cihan hakimiyeti gibi Türk’ün dünyaya hakim olduğu yeni bir yüzyılın ilk adımları da böyle atılmış oluyor.

HAZIR MIYIZ?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylaması için bugün sandık başına gideceğiz ve verdiğimiz oylarla Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanını seçmiş olacağız. Peki hazır mıyız sandığa gitmeye? Allah yüce Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun!