CİNAYETTEN ÖNCE MAKTULLE OKEY OYNAYAN SANIK HAKİM KARŞISINDA

Antalya’da cinayetten önce sanıkla birlikte yemek yiyip inşaatta okey oynadıktan sonra gittikleri Kepez ilçesindeki ormanlık alanda İbrahim Deniz'i (36) başına taşla vurup öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Nurmehmet Halifeoğlu (52) ilk kez hakim karşısına çıktı.

Olay, geçen yıl 12 Aralık'ta, Kepez ilçesi Aktoprak Mahallesi'nde meydana geldi. Ormanda gezintiye çıkan çocuklar, birinin yol kenarına yakın bölgede hareketsiz yattığını görünce polise haber verdi. Gelen ekipler, 30- 35 yaşlarında erkeğin cesedi ile karşılaştı. Cesedin üzerinden kimlik çıkmadı. Yapılan araştırmada, başına taşla vurulan kişinin, 3 çocuk babası İbrahim Deniz olduğu belirlendi. Polisin olay ile ilgili gözaltına aldığı Nurmehmet Halifeoğlu tutuklandı.

HAKİM KARŞISINDA

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Nurmehmet Halifeoğlu SEGBİS'le katılırken, ölen kişinin yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Halifeoğlu savunmasında, suçsuz olduğunu ileri sürerek, hayatını kaybeden İbrahim Deniz'in 10 yıllık arkadaşı ve aile dostu olduğunu belirtti. Tefecilik yaptığını öne sürdüğü İbrahim Deniz'den olaydan 3-4 ay önce para aldığını ve buna karşılık 205 bin liralık senet verdiğini, senedin Deniz tarafından süresi dolmadan takasta kullanıldığını anlattı.

Halifeoğlu, senedi alabilmek için maktule 100 bin lira ödeme yaptığını, kalan miktar için kendisine 250 bin liralık yeni senet imzalatıldığını ileri sürdü. İbrahim Deniz'in kendisini araması üzerine kalan borcunu ödemek için İbrahim Deniz ve kardeşi Ferdi Deniz'in çalıştığı şantiyeye gittiğini belirten Nurmehmet Halifeoğlu, burada kalan ödemeyi yaptığını iddia etti. Birlikte yemek yiyip okey oynadıktan sonra Döşemealtı'na gitmek için şantiyeden ayrılırken, İbrahim Deniz'in 'Ben de geleceğim' demesi üzerine şantiyeden birlikte çıktıklarını belirten Halifeoğlu, otomobille yaklaşık 600 metre gittikten sonra ödemesini yaptığı senedi istediğini, maktulün kendisine küfür ettiğini öne sürdü. Halifeoğlu, “Beni zorla aşağıya indirdi. İner inmez eline bir taş aldı. Bana 'Arabadan uzaklaş' dedi. Arabadan uzaklaştığım zaman arabaya binmeye çalıştı. Kapıyı kilitledim. O esnada yolda kısa süre görüştüğü adamlar son sürat geldiler ve arkamızda durdular. Adamlar iner inmez bunun koluna girdiler. Yerden bir taş aldım. 'Arkadaşımı bırakın' dedim. O esnada benim üzerime geldiler ve bana küfür ederek 'Kaybol' dediler. Taşı attım ama onlara taş isabet etti mi etmedi mi bilemiyorum. 'Ya sana iki mermi sıkarız ya da insanlıkla gidersin' dediler. Onlardan hızla uzaklaşarak kaçtım. Cinayetle ilgim yok" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA