ÇİLİNGİR EKSİKLİĞİ

Süper Lig'in iki iyi takımı dün Hatay'da karşı karşıya geldi. Güneşli bir havada oynanan maçta her şey vardı ancak gol sesi çıkmadı ve iki takımda birer puan aldılar.

Maça iyi başlayan ev sahibi Hatayspor oldu. Etkili hücum oyuncuları ile golü düşünen Hatayspor'a Alanyaspor'un birbiri ile iyi anlaşam ideal savunma hattı ve gününde olan kalecisi Marafona izin vermedi. Daha sonra maça denge geldi ve iki takımda kora kor bir mücadeleye girdi. Zanan zaman sertleşen maçta Alanyaspor'un etkili olduğu ablar yaşansada özellikle Salih ve Babacar'ın son pasları yapamaması gol bulamamıza neden oldu. Hatay'ın kalecisi Munir'in de oldukça iyi bir maç çıkardığını söylemek gerek. Özellikle yan toplarda ceza sahasında adeta kuş uçurtmadı.

 

İlk yarının son anlarında Popov kırmızı kart görünce Hatay temsilcisi 10 kişi kaldı. İkinci yarıya 10 kişi başlayan Hatay tamamen savunma ağırlıklı bir anlayışla sahadaydı. Alanyaspor'da maçı kazanmak için büyük bir çaba sarfetti. Oldukça etkili pozisyonlar bulsakta golü bulamadık. Bu noktada kilit pas atacak veya uzaktan bir şutla maçı bitirecek oyuncu eksikliğini hissettik. Devre arası satılan Bakasetas bu maçta sahada olsa belki de 3 puanı alacaktık. Genel olarak bireysel performanslarımız iyiydi. Özellikle savunma hattımız hatasız bir oyun ortaya koydu. Sadece son topları yapamadık. İnşallah bundan sonraki süreçte maçları açacak ve kilidi çözecek hamleler yaparız.