ÇILGIN SERİ!

Süper Lig’de çıktığı son 9 maçta rakiplerine galibiyet izni vermeyen Antalyaspor, 20 takım arasında devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi. Nuri Şahin önderliğinde yaşanan büyük çıkış dış basında da gündeme gelirken, genç teknik adam özellikle Almanya’da manşetleri süslemeye başladı.

Altay galibiyetiyle birlikte yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran Antalyaspor, bu alanda Süper Lig’in zirvesine yerleşti. Süper Lig’de 19 rakibinin önüne geçen Kırmızı-Beyazlılar, halen devam eden seriler arasında en uzun seriye sahip takım durumunda. 9 maçtır rakiplerine boyun eğmeyen Antalyaspor’u, 7 maçla Fenerbahçe ve 5 maçla Hatayspor takip ediyor.

9 HAFTADA 21 PUAN

Son yenilgisini 22. haftada  Rizespor deplasmanında alan Kırmızı-Beyazlılar sonrasında çıktığı 9 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberliğe imza atarak, 21 puanı hanesine yazdırdı. Karagümrük, Yeni Malatyaspor, Sivasspor, Başakşehir, Giresunspor ve Altay’a puan şansı vermeyen Akrep, Gaziantep FK, Beşiktaş ve Adana Demirspor’la ise puanları paylaştı.

4 MAÇTIR KAZANIYOR

Yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran Antalyaspor, galibiyet serilerinde ise 4 karşılaşmaya ulaştı. Son 4 maçından 12 puan  çıkaran Kırmızı-Beyazlılar, 5 yıl sonra aynı başarıyı elde etti. Antalyaspor, en son Rıza Çalımbay yönetiminde 2016-2017 sezonunda 3 kez 4 maç ardı ardına kazanma başarısını yakaladı.

NURİ ŞAHİN MANŞETLERDE

Antalyaspor’un yakaladığı büyük çıkışta en büyük pay sahibi isim olan Nuri Şahin ise elde ettiği başarıyla Avrupa medyasının manşetlerini süslemeye başladı. Özellikle Alman basınında göklere çıkarılan 33 yaşındaki futbol adamı için, “Antrenör olarak çılgın bir seri yakaladı” başlığına yer verildi. Borussia Dortmund'un efsane futbolcusu olarak nitelendirilen Nuri Şahin’in halen futbolcu statüsünde olduğu ve sezon sonunda kariyerine nokta koyacağı da dikkat çekilen detaylar arasında yerini aldı.