ÇİLESİZ BAŞARI OLMAZ!

Kendine güvenen insan Fatih Sultan Mehmet Hazretleri gibi karşısına çıkan bütün engelleri aşmaya çalışır. Kendine güvenmeyen insan ise zaten kendi kendisine engeldir. Ne demiş atalarımız ‘korkaklar ve tembeller zafer anıtı dikemez’. İhtiyacımız olan itici gücün içimizde olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

Başarılı ne kadar insan dinledim, ne kadar okuduysam sonuç olarak öğrendiğim tek şey var, o da çalışmak. ‘Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır’ sözü de tam olarak bunu anlatıyor. Yaptığın işe aşk derecesinde sarılmadıkça, o işi özümseyip hissetmedikçe muvaffak olma şansın yok.

Rahmetli Sakıp Sabancı ‘ben işime Mecnunum’ derdi. Şimdilerde ‘işini aşkla yapmak’ gibi güncellendi bu terimler. Terimler güncellenebilir ama sonuç olarak yaptığın işle yaşaman, onunla yatıp kalkman gerekiyor ki başarılı olasın. Eskiler ‘berber çırağı rüyasında tıraş yaptığını gördüğü gün usta olur’ derlerdi.

Çalıştığımız işletmenin derdi ile dertlenirsek başarılı olabiliriz. Verilen görevi herkes yapar, meziyet üstüne koyabilmektedir. Söyletmeden yapılan işler kıymetlidir. Senin prensiplerin olmalıdır, başkalarının bir şey söylemesine gerek olmadan işini gerekenden fazlasıyla yapmalısın. Her zaman farkın olmalıdır.

Rahmetli kayınpederimin bir lafı vardı ‘yaptığın iş başkasınaysa, öğrendiğin kendinedir’ diye. Başkası için çalışabilirsin ama dağarcığını genişletmen, tecrübe heybeni doldurman gerekiyor. Kendi işini yapıyormuş gibi çalışanlara dikkat edin, Mevlam onlara bu özverili çalışmanın karşılığı olarak onları iş sahibi yapmıştır.

Eziyet olmazsa meziyet olmaz. Sıkıntı çekmeden rahata kavuşulmaz. Hiçbir zaman zemini kazmadan define bulunmaz. Nereye gitmek istediğimizi bilmemiz lazım ki, o yol bizi gideceğimiz yere götürsün. Doğru hedeflere yanlış yoldan gidilmez. Çilesiz başarı olmaz.

Ana kalbi evlat hasretine dayanamaz. Aşığa Bağdat sorulmaz. Aşık sır tutamaz. Kurak toprağa kavak dikilmez. Boş çuval dik duramaz. Boş ağızda sır durmaz. Lağım biriken yere taş atılmaz, üstünü kirletir. Kendini bilmeyen kimseye çatılmaz. Ağır taş yerinden oynamaz.

Bildiğiniz başarılı insanları inceleyin; çevresine de yaydığı bir motivasyon enerjisi olduğunu göreceksiniz. Yaptığı işlerde heyecanlı olmakla kalmazlar sizi de heyecanlandırırlar. 'Paul W. Ivey'

SON SÖZ

Diğerlerinin ne yaptığını önemsemeyin; işinizi yaptığınızdan daha iyi yapın, kendi rekorunuzu her gün bir daha kırın, başarılı olacaksınız. 'William J.H. Boetcher'