ÇIKIŞA ARA YOK

Milli aralar genelde çıkıştaki takımlara olumsuz yansır. Önceki milli araya kötü giren ve ‘küme düşer mi?’ denilen Antalyaspor, geçtiğimiz araya kadar rakiplerine hiçbir maçta boyun eğmedi. Bu anlamda Antalyaspor’un geri dönüşü de merak ediliyordu. Altay’ın yeni bir teknik adamla yola devam etmesini de göz önünde bulundurduğumuzda  ev sahibi ekibin daha istekli ve baskılı maça başlayacağı yönünde tahminler geliyordu.

Ancak Antalyaspor’un etkili futboluna milli ara da etki edemedi. Rakibi karşısında çok baskılı bir oyun ortaya koyamasa da önemli pozisyonlar yakalayan Antalya temsilcisi, henüz 9. dakikada Haji Wright’ın harika asistinde Ndao boş kaleye topu yolladı. VAR uyarısıyla iptal olan gol, sadece sayı anlamında değil, Antalyaspor’un çok güzel bir hücum organizasyonunun da yok olması sebebiyle futbolseverlerin canını sıkmış olsa gerek. Ancak aynı pozisyonun bir benzerini 25’te yakalayan Antalyaspor, bu kez golü tescil ettirdi. Son haftaların hücumdaki etkili ismi Haji Wright bir kez daha sahneye çıkarken, ‘al da at’ dediği asistinde bu kez topu filelere gönderen Luiz Adriano oldu. ABD’li futbolcu, 70’te de sahneye çıkarken, rakip savunmayı harika bir feykle ekarte ederken, takımı adına 2.golün sahibi oldu. Mehmedi’nin sakatlanmasının ardından birlikte oynayan ikili, ortaya koyduğu uyumla Antalyaspor’un hücum planlarının temel taşı oldu. Bu noktada, Antalyaspor’un yakaladığı çıkışta kış transfer dönemi kadroya katılan isimler öne çıkarılmaya çalışılırken, Haji Wright’ın da yüksek performansıyla yeni transfer etkisi yaratmayı başardı.

Devre arası kadroya katılan Sinan Gümüş de ilk kez as kadroda sahaya çıkarken, ortaya koyduğu hırs ve performansla sınavı geçti. 1 yılı aşkın süredir düzenli forma giyemeyen 28 yaşındaki futbolcunun ilk geldiği dönemde 6 kilosunun fazla olduğu ve bu sebeple forma giymediği konuşuluyordu. Gelinen noktada halen fizik olarak hazır hale geldiğini söylemek zor, ancak ilerleyen dönemde Antalyaspor’un en önemli futbolcularından birisi olacağının sinyalini verdi.

Kırmızı-Beyazlılarda ise Nuri Şahin, tam bir rutin yakaladı. Öne geçtiği maçları kaybetmemeyi öğrenen Antalyaspor’da Nuri Şahin, oyunu tutmak için de benzer hamleleri yaparak her seferinde sonuç almasını biliyor. Savunma ikilisinde Fedor Kudriashov, Naldo ve Veysel Sarı’yı rotasyon yaparak kullanan Şahin, skor avantajını elde ettiği maçlarda hücum oyuncusunu çıkarıp, yedekte beklettiği stoperi oyuna sürüyor. Altay karşısında da sıra Veysel Sarı’daydı. Son anlara girildiğinde Haji Wright’ın yerine Veysel Sarı dahil edilirken, kalesinde büyük bir baskı görmesine karşın Nuri Şahin’in bir savunma planı daha sorunsuz işledi.