BUĞDAY ÜRETİCİSİ BAYRAMI YAŞIYOR

Buğday alım fiyatlarını 7 Türk lirası olarak açıklayarak çiftçilere erken bir bayram yaşatan ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, “Çiftçimizin sıkıntılarını, beklentilerini biliyorum. Bu yüzden tüm şartlarımızı zorlayarak piyasadan daha yüksek fiyat açıkladık” dedi.

BUĞDAY ALIM FİYATI 7 LİRA!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday alım fiyatlarını açıklamazken, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) buğday satış fiyatlarını açıkladı. Türkiye tarımının önemli gelir kaynaklarından biri olan buğday hasadı devam ederken ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, buğday alım fiyatlarını 7 Türk lirası olarak açıklayarak çiftçiye adeta bayramı yaşattı.

“ONLARIN BİR GRAM HAKLARINI YEDİRMEM”

Kendisinin de çiftçi olduğunu söyleyen Yavuz, “Çiftçimizin sıkıntılarını, beklentilerini biliyorum. Bu yüzden tüm şartlarımızı zorlayarak piyasadan daha yüksek fiyat açıkladık” dedi. Çiftçinin umutlarını, alın terlerinin karşılığını fırsatçılara yedirmeyeceğini de ifade eden Yavuz, “Çiftçimizin refahı, ülkemizin, milletimizin refahı. Onların bir gram haklarını yedirmem. Kimseye ezdirmem. Biz kurum olarak bunun için varız” diye konuştu. 

PİYASALAR BU KARARLA HAREKETLENDİ

Hasat dönemindeki buğday alım fiyatını 7 Türk lirası olarak belirleyerek Türkiye’deki en yüksek fiyatı açıklayan Başkan Yavuz, açıkladıkları fiyat ile piyasanın hareketlendiğini de ifade etti. Yavuz, “Fiyatlar, son bir hafta içinde 5.5 ile 6 lira arasında seyrediyordu. Biz 7 lira dedik ve fiyatlar yukarı çıkmaya başladı. Umarım 7 liranın üzerinde fiyat açıklayanlar olur. Bu bizi çiftçimiz adına mutlu eder” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ