ÇİFTÇİLER KRİZE ÇÖZÜM İSTİYOR

Muratpaşa Ziraat odası Başkanlığı’nda Antalyalı çiftçiler bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantının gündemi, Rusya’nın tarım ürünlerine getirdiği ihracat kısıtlaması oldu. Antalyalı çiftçiler, Rusya'ya alternatif olarak Avrupa, Ortadoğu ve Uzak Doğu ülkelerine ihracatın arttırılması talebinde bulundu.

Ahmet ARĞILLI, Rabia DEMİROK

Muratpaşa Ziraat Odası Başkanlığı’nda bir araya gelen çiftçiler,  tüm sorunlarını masaya yatırdı. Toplantının gündeminde, Rusya’nın nar ile biber alımına getirdiği ihracat kısıtlama krizi vardı. Antalyalı çiftçiler, Rusya'nın nar ve biber alımına yönelik getirdiği kısıtlamaların ardından Rusya'ya alternatif olarak Avrupa, Ortadoğu ve Uzak Doğu ülkelerine ihracatın arttırılması talebinde bulundu. Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Rusya’nın analizi öne sürerek tarım ürünlerini 8 ila 10 gün arasında beklettiğine dikkat çekti.

“ÜRÜNLERİMİZİN KALİTESİ BOZULUYOR”

Başkan Nazif Alp, Rusya’da gümrükte bekleyen ürünlerin kalitesinin bozulduğunu belirterek, bu sorunun devlet tarafından çözüme kavuşturulmasını istedi. Başkan Alp, “Rusya analizi öne sürerek ülkemizin yapmış olduğu analizi önceleri kabul ederken yaklaşık 1 aydır analizi kendilerinin yapacaklarını öne sürerek tırlardaki tarım ürünlerimizi 8-10 gün bekletiyor. Ürünlerimizin kalitesi bozuluyor. Devletimizin acil olarak karşılıklı heyetler halinde ivedilikle çözüm yolu bulması gerekmektedir. Yine yalnız Rusya'ya bağımlı kalmamak için Avrupa, Ortadoğu ve Uzak doğu pazarlarının devletimiz tarafından çözüme ulaştırılması gerekmektedir. Tarım girdilerinin yüksekliği nedeniyle çiftçimizin ayakta kalması mümkün gözükmemektedir” ifadelerini kullandı.