CHP yarım bıraktı, Tütüncü sil baştan yaptı

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Alevi vatandaşların hizmetine sunmak için temelini attığı Altınova Cemevi ve Kültür Merkezi protokolünün CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından iptal edildiği ortaya çıktı. Böcek’in saygısızlığına karşı Hakan Tütüncü devreye girerek, anahtar teslim bir cemevini Alevi vatandaşlara armağan etti.

ALEVİ CANLARIN CHP’YLE İMTİHANI

Antalya’da yaşayan alevi vatandaşlar için önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alevi Bektaşi Federasyonu ile Altınova Cemevi ve Kültür Merkezi işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün üzerine Menderes Türel, alevi canlara olan sözünü yerine getirmek için 2018 yılında Altınova Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temelini attı. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Muhittin Böcek, alevi canlara saygısızlık yaparak, protokolü iptal etti. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in, “Altınova Cemevi’nin kapısı Alevi ve Sünni her kardeşimize açık olacak” dediği, Altınova Cemevi ve Kültür Merkezi kaderine terk edildi. 


CHP’Lİ BÖCEK PROTOKOLÜ İPTAL ETTİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in alevi inancına olan yaklaşımının yanında, her inanca büyük hürmet gösteren Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ise Pir Sultan Abdâl Kültür Derneği Genel Merkezi ve Genel Başkanı Gani Kaplan, Şube Başkanı Adnan Arslan ile bir protokol yaptı. Tütüncü, protokolün ardından Altınova Orta Mahalle’ye tefrişatı da dahil olmak üzere anahtar teslim bir cemevini, arkasında beş dönümlük parkı ile beraber bir bütün olarak düzenleyerek armağan etti. Tütüncü, Cemevi’nin kapısına alevi kardeşlerinin inancına hürmeten Kepez Belediyesi logosunun dahi asılmasını istemedi. Cemevi’ne Alevi Bektaşi inancının en önemli temsilcisi olan Pir Sultan Abdal ismi verildi.


“BU YÜZYILDA BİZE YAPILAN BU ZULÜM”

Yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, “Bu Altınova’daki cemevini yani Muhittin Böcek’in iptal ettiği cemevini Hakan Tütüncü tamamlamadı. Hakan başkan, başka bir cemevi yaptı. Gerekçesini bilmiyoruz kesinlikle ama şöyle bir şey söylemiş Muhittin Böcek; ‘Menderes bey zamanında iptal edildi ya da işte bakanlık iptal etti’ demiş gibi şeyler söylemiş. Seçim martta oldu haziranda yüklenici firma ödeme alamadığını söylemişti. Dolasıyla Menderes Türel’le filan bir alakası yok. Bütçe fonu bakanlıkta da değil tamamen Büyükşehir Belediyesi’ndeydi. Muhittin Böcek geliyor gerekçesini bilmediğimiz şekilde haziranda ödemeler yapılmıyor vesaire firma çekiliyor. Yani iptal ediliyor yaklaşık 5 yıldır da orası çürüyor, çürümeye bırakıldı. Bununla ilgili de ben birçok kez toplum önünde yaptığım konuşmalarda da dile getirdim. Bu yüzyılda bize yapılan bu zulüm… Başka ne diyebilirim yani.  Bir toplum burada cezalandırılıyor yani” dedi.


HAKAN TÜTÜNCÜ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Kepez Belediye Başkanı olarak Hakan Tütüncü’nün başka bir cemevi yaptığını söyleyen Yılmaz, “Hakan Tütüncü bizim Bu Alevi Kültür Dernekleri’nin iptal edilen cemeviyle ilgili hiçbir sorumluluğu ya da bir dahiliyeti yok. Çünkü arazi Kepez Belediyesi tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne cemevi yapmak şerhiyle devrediliyor.  Ondan sonra proje tamamen cemevine bırakılıyor. Şimdi oradaki proje iptal edildi vesaire Hakan Başkanda geldi Altınova’ya bir başka cemevini yaptı ve teslim etti.  Sağ olsun, hak razı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.