CHP VE İYİ PARTİ’DE SULAR DURULMUYOR

Partiler dün milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu.

Milletvekili aday listelerinin YSK’ya sunulmasından saatler önce ise partilerde adeta bir kargaşa yaşandı.

Özellikle Millet İttifakı ortağı CHP ve İYİ Parti, YSK’ya listelerini sunmasından önce istifalar ve adaylıktan çekilmelerle çalkalandı.

***

Antalya özelinde bu seçimlerde Millet İttifakı ortağı CHP ve İYİ Parti önceki dönem milletvekilleri ile yol ayrımına gitti ve farklı isimlerle 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’ne gitme kararı aldı.

En çok merak edilen aday listesi ise CHP’nin olmuştu.

Bilindiği üzere CHP, Millet İttifakı ortağı olan 4 partiye (DEVA, Saadet Partisi, Gelecek ve Demokrat Parti) listelerini açmıştı.

Bu doğrultuda ortaya çıkan tabloda ise CHP’nin Antalya milletvekilleri adayları arasında ittifak ortağı partilerden de isimler yer aldı.

Herkesin merak ettiği o liste, aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesinden saatler önce ortaya çıktı.

Sadece Antalya değil tabi CHP’nin diğer iller içinde belirlediği adaylar listeleri de ortaya çarşaf çarşaf döküldü.

Bizi ilgilendiren CHP’nin Antalya aday listesiydi tabi.

Merak edilen o listedeki isimler sırasıyla şu şekildeydi;

Sururi Çorabatır, Cavit Arı, Aliye Coşar, Serap Yazıcı Özbudun(Gelecek), Şerafettin Kılıç(Saadet), Mustafa Erdem, Murat Özçelik, Hasan Ercüment Taşdemir, Nilüfer Deveci, Vahap Tuncer, Sibel Gezen, Ramiz Atahan, Emrah Yurtlak, Zeliha Milli, Hatice Kübra Turan, Müge Gezginci Ünsal ve Mehmet Gök.  

***

Bu isimler arasında mevcut milletvekillerinden sadece Cavit Arı yeni listede de kendisine yer buldu.

Diğer mevcut milletvekilleri ise bu seçimde saf dışı bırakıldı ve yeni isimlerle yola çıkma kararı alındı.

CHP Antalya’nın adayları arasında Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nden birer isim de listede kendine yer buldu.

***

CHP’nin ortaya çıkan bu listesinde tartışmaya konu olacak bir isim yok gibi gözükse de geçtiğimiz cumartesi günü CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiğimiz görüşme doğrultusunda 28. Dönem Antalya Milletvekili Adaylığı başvurumu geri çekiyorum. Birlikte çalışmaktan onur duyduğum Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'nda milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Desteklerini her zaman yanımda hissettiğim tüm Antalyalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” ifadeleriyle adaylıktan çekilmesi gündeme bomba gibi düştü.

CHP tarafından aday gösterilmeyeceği bilenen Çetin Osman Budak’ın adaylıktan çekilmesi kendince bir ‘blöf mü yapıyor’ sorusunu akıllara getirdi.

Ayrıca gündemi oldukça meşgul eden ve CHP’den aday adayı olan anketçi Kemal Özkiraz’ın da CHP’nin ortaya çıkan aday listesinde yer almaması dikkatlerden kaçmayan bir diğer detay oldu.

***

İYİ Parti’nin ise aday listesinde sırasıyla şu isimler yer aldı:

Uğur  Poyraz,  Aykut Kaya, Ali Adnan Kaya, Ayşen Kurt, Serkan Tetik, İlhami Okudan,  Mehmet Başaran, Nesrin Ünal, Musa Ertuğan, Mesut Yılmaz, Durmuş Kaplan, Arif Kocabıyık, Başak Karataş,   Durmuş Ali Arslan, Neşe Toker, Levent Özdemir ve Hatice Avcı.

İYİ Parti Antalya’da ise gündeme bomba gibi düşen olan Demre Belediyesi eski Başkanı Okan Kocakayı’nın zehir zemberek açıklamalar yaparak İYİ Parti Milletvekilliği aday adaylığından çekilmesi ve parti üyeliğinden istifa etmesi oldu.

Kocakaya, yapılan temayül yoklamasını eleştirerek İYİ Parti ile olan tüm bağlarını kopartmış oldu.

Anlayacağınız büyük seçim öncesi CHP ve İYİ Parti’de kazan kaynadı.

Bakalım ilerleyen günler neler gösterecek.

AK Parti ve MHP kanadında ise Antalya özelinde daha sakin bir süreç ilerledi.

MHP zaten aday listesini günler önce kamuoyu ile paylaşmıştı.

AK Parti’nin ise dün paylaşılan aday listesinin ilk sırasında Mevlüt Çavuşoğlu yer aldı. Listenin devamında ise sırasıyla Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kemal Çelik, İbrahim Ethem Taş, Atay Uslu, Kuddusi Müftüoğlu ve İzzet Sultanyar yer aldı. 

Bakalım seçim sürecinde daha ne gibi sürprizler yaşanacak.