CHP 'TERÖR'DEN VAZGEÇMİYOR

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, CHP’li belediye meclis üyelerine parka ismi verilecek olan Tedik’in HDP yanlısı olduğunu, onun yerine parka vatanı için şehit olmuş bir ismin verilmesini önerdiklerini ancak kabul edilmediğini belirtti. AK Parti ve MHP İlçe Başkanlığı, parka şehit Astsubay Esma Çevik’in adının verilmesi için imza kampanyası başlattı

Konyaaltı Belediyesi’nin aralık ayı meclis toplantısında 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden ve cenaze törenine HDP’li Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerin katıldığı Korkmaz Tedik’in isminin Konyaaltı’nda bir parka verilmesini eleştiren AK Parti üyeleri imza kampanyası başlattı. AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı olarak Antalya’da, Konyaaltı Belediyesi, 5M Migros, Liman Bankamatikler ve Uncalı Banio önü olmak üzere 4 noktada imza kampanyası için stant kuran partililer, Konyaaltı Belediyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasında yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı.

“TEKLİFİMİZ KABUL GÖRMEDİ”

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, CHP’li belediye meclis üyelerine parka ismi verilecek olan Tedik’in HDP yanlısı olduğunu, onun yerine parka vatanı için şehit olmuş bir ismin verilmesini önerdiklerini ancak kabul edilmediğini belirtti. Başkan Bayar, “Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda bir PKK sempatizanı olan Korkmaz Tedik’in isminin Konyaaltı’nda bir parka verilmesine karşı çıkmış AK Parti ve MHP olarak karara tepki göstermiştik. Hatta AK Parti Konyaaltı belediye meclis üyelerimiz, ısrarla ve belgelerle meclis toplantısında, Korkmaz Tedik'in HDP yanlısı olduğunu belirterek, HDP'li isimlerin cenazesine katıldığı görüntüleri göstermişti. Ayrıca meclis üyesi arkadaşlarımız, CHP’li belediye meclis üyelerine, Korkmaz Tedik'in sosyal medya hesaplarını annesi tarafından kullanılmaya devam edildiği ve HDP'yi destekleye paylaşımlarını göstermelerine ve bu ismin Konyaaltı'nda bir parka verilmesinin doğru olmadığına bunun yerine parka, Türk bayrağı ve vatanı için şehit olan bir ismin verilmesini talep etmelerine rağmen bu talep maalesef kabul görmedi”  dedi.

“PKK SEMPATİZANININ ADI YAŞATILAMAZ”

CHP'nin teröristlere ve PKK sempatizanlarına daha önce de sahip çıktıklarını dile getiren AK Partili Bayar, “CHP, terör örgütleriyle arasına mesafe koymadığını her fırsatta gösteriyor. Korkmaz Tedik'in Antalya'da ismi verilen park sayısı bu kararla iki oldu. Bu karar kamuoyunda büyük rahatsızlık yarattı. Bu kararı alan CHP’li belediyeleri bir kez daha kınıyoruz. Sanki şanlı tarihimizde parka adını vereceğimiz isim kalmamış gibi, Antalya’mızın hiçbir evladı yokmuş gibi çocuklarımızın oyun oynadığı parka PKK sempatizanının ismi verilemez” diye konuştu.

 

“PARKA ŞEHİDİMİZİN İSMİ VERİLMELİ”

AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı olarak, Konyaaltı’nın dört noktasında stant kurarak imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Başkan Tayfun Bayar,  “3 gün sürecek olan imza kampanyamızda PKK sempatizanının değil, Şehit Astsubay Esma Çevik’in isminin Sarısu’daki bir çocuk parkına verilmesi için Konyaaltıların ve Antalyalı hemşerilerimizin sesi olacağız. Artık vatan hainlerinin hiçbir yerde isimlerinin olmasını istemiyoruz. Bunların davası  belli. Çocuklarımızın oyun oynadığı parka, PKK sempatizanının ismi verilemez. Bizler şehidimizin adını bu parkta yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak istiyoruz. Şehitlerimizi unutmamamız lazım. Parkın adının ‘Şehit Astsubay Esma Çevik’ olarak değiştirilmesi, şehitlerimize olan vefa ve minnet duygumuzun bir ifadesi olacaktır. İlçe teşkilatı, kadın ve gençlik kollarımızla, pandemi kurallarına uygun şekilde çalışmamızı yapacağız. Antalyalı hemşerilerimizden, kampanyamıza imzalarıyla destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Talip Gökhan YÜMSEL, Fotoğraf: Mustafa KOZAK