CHP, PKK’DAN TALİMAT ALIYOR

Sevgili arkadaşlar, düne kadar CHP- HDP ittifakını konuşuyorduk. Ama artık CHP zıvanadan o kadar çıktı ki; açık açık PKK ile iş birliği yapıyor, PKK’dan talimat alıyor. Aldığı talimatları da harfiyen yerine getiriyor.

Hepimizin bildiği gibi sınır ötesi tezkeresi öncesi, PKK elebaşlarından birisi çıkıp, teskereye hayır oyu vermeleri yönünde CHP’ye talimat verdi. CHP’de bu talimatı yerine getirdi ve “hayır” oyu kullandı.

Son olarak ise yine PKK muhalefet partilerine “iktidarı erken seçime zorlamak için mitingler yapın’” talimatı verdi. Talimatı alan Kılıçdaroğlu, “Hükümeti erken seçime zorlamak için elimden geleni yapacağım’’ dedi. Ve bu doğrultuda; yarın Mersin’de miting yapılacak.

Her fırsatta yalan söyleyen, olayları çarpıtan, manipüle eden CHP’liler; yapacakları miting ile ilgili olarak da; "vali mitingimizi yasakladı"  yalanını ortaya attılar. Peki, vali mitingi yasakladı ise; CHP’liler, yarın ki mitingi nasıl yapacak?

Arkadaşlar emekli bir polis amiri olarak, sizlere miting alanları konusunda kitabi bilgi aktarmak istiyorum.

Her sene başında illerde vali yardımcısı başkanlığında; emniyet, jandarma, belediye temsilcilerinden oluşan bir komisyon oluşturulur. Miting alanlarını bu komisyon belirler ve valinin onayı ile de uygulamaya girer.

Komisyon miting alanlarını belirlerken; mitinge katılanların can güvenliğini koruma, miting düzenlenecek alanın trafiği aksatmaması, pazar yeri olmaması, mitinge katılmayan halkın  özgürlüğünün kısıtlanmaması gibi hususları göz önünde bulundururlar.

Gerek İktidar, gerek muhalefet olsun miting yapacak tüm siyasi partiler belirlenen bu alanlarda mitingini yapar. Yani hiçbir parti miting yapacağı alanı kendisi belirleyemez.

CHP’liler bunu bildikleri halde Mersin mitingi için kafalarına göre kendi belirledikleri alanda miting yapacaklarını beyan ederek kanunları çiğnemeye kalkıştılar. Sadece kanunu çiğnemeye kalkışmayıp;  ‘’vali mitingimizi yasakladı’’ yalanını ortaya attılar.

Oysaki; yukarıda da izah ettiğim gibi miting alanını vali değil komisyon belirler. Mersindeki miting alanını da; CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinin temsilcisinin de bulunduğu komisyon belirlemiştir.

CHP’nin kanunları çiğneme girişimine bu olay ilk örnek değildir. Mesela; pandemi başladığında da; belediyeler, İçişleri bakanlığından izin alarak kampanya düzenlemesi gerekirken, CHP’li belediyer izin almadan kampanya düzenlemiş ve ‘’Halka yardım etmemiz engelleniyor’’ yalanını ortaya atmışlardı. CHP’nin amacı hiçbir zaman üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olmuştur.

Şayet öyle olmasaydı; mitingi komisyonun belirlediği alanda yapmak için müracaatta bulunur, yardım kampanyası içinde İçişleri bakanlığından izinlerini alırlardı.