CHP OPERASYONUNA GEÇ UYANAN İYİ PARTİ!

Bizim kültürümüz ve dilimiz o kadar geniş ki söylenen her kelime, kurulan her cümle, söylenen her atasözü mutlak bir gün gerçek oluyor. Mesela “Atı alan Üsküdar’ı geçti” gibi...

Bugün size anlatacağım konuda İYİ Parti ile CHP arasında yaşanan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Partimize operasyon var. Bunu savaş ilanı kabul ediyorum” açıklamasından yola çıkıyorum.

Hani şu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde meşhur olan “Geliyor gelmekte olan” şarkı sözünün Millet İttifakı tarafından o dönem motto yapılması var ya. İşte onu Akşener görmüş ama nafile kalmış!

Nasıl mı? Gelin tarih tarih birlikte bakalım bu olayın kronolojik gelişmesine. Çok uzağa gitmeyelim; yakın tarihten başlayalım. Sadece Antalya bazlı bakacağız olaya!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Aralık 2023’te Uşak İl Başkanlığı ziyaretinde eski ortağı CHP’ye atfen açıklama yapıyor; hem de yerel seçime 'hür ve müstakil' girme kararının ardından.

İstifaların peş peşe geldiği İYİ Parti'de Genel Başkan Akşener, “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” diyor.

Bunu ne için söylüyor Akşener? CHP’nin partilerine müdahale ettiğini ve istifaların bu nedenle yaşandığı iddiası ile. Doğru mu? Elbette doğru. Peki başka ne için? İYİ Partililere yani istifacılara CHP kadrolarında yer verildiğini gördüğü için.

Örneğin İstanbul’da belediye meclis üyelerinin grup başkanlığı meselesine CHP’nin müdahil olması. Mesela, Ankara’da isimlere kadar CHP’nin paylaşımı. Polatlı’ya eski Ankara İYİ Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün CHP’den aday olacağı iddiası. Say say bitmez.

Nasıl mı? Ankara Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı’nın aday yapılma girişimi. Akşener, bu senaryoyu 1997 yılında DYP’de yaşamış, görüp geçirmiş geleceği gören bir siyasetçi!


Lakin “Geliyor gelmekte olanı” görememiş Meral Akşener. Bir ara, İYİ Partili belediye başkanlarının CHP’liler ile yan yana durup boy boş poz vermelerini görmüş. Demiş ki, “İYİ Parti'mizin desteğiyle büyükşehir belediye başkanı seçilen bir başkan ise o ildeki İYİ Partili belediye başkanlarımızla makamında poz vererek partimize etik dışı bir mesaj verme çabasındadır. Başka bazı illerde de kesin aday gösterilmeleri karşılığında belediye başkanlarımıza transfer teklifleri yapılmakta, hatta rozet takılmaktadır.”

Bu olay nerede gerçekleşti? Hadi biraz hafızalarınızı zorlayın. Ben diyeyim Çemişkezek, siz deyin Ankara, Elmalılar desin Antalya! Ben ve siz yanılırsınız ama Elmalılar ile Demreliler yanılmaz!

Sevgili dostlar Akşener’in bahsettiği olay Antalya’da yaşandı. Yani 7 Aralık 2023’te İYİ Partili Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, sonradan İYİ Partili olmuş (Okan Kocakaya istifa edince yerine geçmiş CHP’li) Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz ile bazı İYİ Partili Meclis Üyeleri’nin CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ile makamında poz vermeleri.

Öyle masumane bir poz falan değildi. Resmen CHP’ye transferin ilk sinyaliydi bu. Sonra ne oldu? Büyükşehir Meclisi’nde konu gündeme getirildi. İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, bu buluşma ve görüntüyü Böcek’in ‘algı operasyonu’ olarak yorumlayarak, “Başka bir partinin içini dizayn etmeye çalışmak son derece yakışıksızdır” sözleri ile durumu eleştirdi.


Peki sonra ne oldu? CHP’ye o tarihte o fotoğraf karesi ile geçtiği tescillenen Elmalı’nın NOTER ONAYLI AŞK SKANDALININ başkahramanı Halil Öztürk, Ocak ayında Elmalı Belediye Meclisi’ne İYİ Partili biri olarak başkanlık etti. Tarih 4 Ocak 2024.

‘Kasabanın şerifi’ lakabı takılan Elmalı Belediye Başkanı, o güler yüzünün arkasında sinsi planlarını devreye soktuğunu güya kimseye çaktırmıyordu. Ama Akşener de yemiyordu bunu!

Tarihler 10 Ocak 2024’ü 11 Ocak 2024’e bağlayan geceyi gösterirken CHP Genel Merkezi Antalya’daki 15 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. Peki içinde kim vardı dersiniz? Namı diğer NOTER ONAYLI AŞK SKANDALI KAHRAMANI Elmalı’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk!

Adam öyle bir kurnaz ki, tilki falan yanında halt etmiş. Bir türlü “Ben CHP’nin adayıyım, İYİ Parti’den istifa ettim” demedi. İYİ Partili görünümlü CHP adayı olarak işini yürüttü.

Her anı ihanet dolu olan operasyoncu Halil Öztürk’ün bu oyununa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görmesine, hissetmesine rağmen İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı uyanamadı!

Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra İYİ Parti CHP’nin operasyonuna ancak 28 Ocak 2024 gecesi uyanabildi. Ve nihayetinde de Halil efendiyi İYİ Parti’den İHRAÇ ettiklerini sosyal medyadan, “Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, parti tüzüğümüz gereğince, partimizin üyesi olmasına rağmen başka bir partiden aday olarak gösterilmesinden dolayı ihraç edilmiştir” ifadeleri ile.


Yahu, adam 10 Ocak gecesi CHP’nin adayı olarak açıklandı mı? Peki siz 18 gündür neyi beklediğiniz acaba? Ben güler yüzlü Halil efendinin Böcek’in yeniden aday gösterilmesini beklediğini biliyorum da siz neyi beklediniz Allah aşkına?

Lütfen bu ölü uykusuna yatmanızı seçmeninize açıklar mısınız?