CHP’ NİN ÜÇ BÜYÜK YALANI

CHP’liler ne zaman dara düşse; “Biz Atatürk’ün partisiyiz”, “Biz Kuvâ-yi Milliye’den geliyoruz’’, “Ülkeyi 70 yıldır biz yönetmiyoruz” yalanlarına sarılırlar.

CHP, Atatürk’ün partisi değildir. Çünkü; Atatürk’ün kurduğu CHP, 1980 darbesinden sonra 1981 yılında kapatıldı. Darbe yapıldığında genel başkan Bülent Ecevit idi ve Ecevit bu görevini yaklaşık 8,5 yıl sürdürdü.

Yaklaşık 11 yıl aradan sonra yeni bir CHP; Deniz Baykal’ın genel başkanlığında 1992 yılında tekrar kuruldu.  Yani yıkılan tarihi bir yapının yerine yenisi yapıldı. Yeni yapının malikleri de oturdukları evi; ‘’Paşa dedelerinden kalan konak’’ olarak lanse ederek bizleri kandırmaya çalışmaktadır.

Farz edelim ki CHP, 1981 yılında kapatılmamış olsaydı bile, yine Atatürk'ün partisi değildir. Çünkü; Atatürk'ün ölümünden bir gün sonra, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan İnönü paralarımızdan, pullarımızdan Atatürk'ün resimlerini kaldırıp kendi resimlerini koyarak ‘Nutuk’u yasaklayarak şehirleri kendi heykelleri ile donatarak Anıtkabir'i yıllarca yapmayarak ve hatta Atatürk'ün cenaze törenine bile gitmeyerek bu ülkede Atatürk'ün izlerini silemeye çalışmıştır. Bunları yapan birisi Atatürk’çü olabilir mi? Dolayısı ile CHP; Atatürk’çü olabilir mi?

Bazı tarihçilere göre Atatürk ölümünden sonra Fevzi Çakmak'ın cumhurbaşkanı olmasını vasiyet ettiğini söylüyor. Sahi; Atatürk'ün başbakanlığa bile layık görmediği İnönü, Atatürk'ün ölümünün hemen ertesi günü nasıl cumhurbaşkanı oldu? Daha sonrada nasıl CHP genel başkanı oldu?

Yukarıda yazdığım iki konuyu bir kenara bıraksak bile, günümüzde Atatürk'ün partisi olduğunu iddia edenlerin yaptığına bir bakın! Atatürk'ün kurduğu ülkemizi, bölmeye çalışan HDPKK ile ittifak kuruyorlar.

Ülkeyi yangın yerine çeviren gezicilere sahip çıktılar. Şimdi de Boğaziçi militanlarına sahip çıkıyorlar. CHP'nin başında Atatürk olsaydı; bu ülkeyi bölmeye çalışan parti ile ittifak kurar mıydı? Gezicilere, Boğaziçi militanlarına sahip çıkar mıydı? O halde CHP, Atatürk'ün partisi değildir.

Gelelim Kuvâ-yi Milliye konusuna… Kuvâ-yi Milliye’ciler zararlı cemiyetlerle ittifak mı yaptı? Oysa CHP zararlı partilerle ittifak yapıyor. O halde CHP, Atatük'ün partisi değildir. Kuvâ-yi Milliye’den de gelmemektedir.

Son yalana gelelim… Atatürk'ün partisi olamayan CHP bırakın son 70 yılı, son 3-5 sene öncesine kadar, hatta şu an bile kısmen ülkeyi yönetiyor.

Şöyle ki; 1960 darbesinden sonra ülkeyi yıllarca CHP'li İnönü çeşitli koalisyonlarla başbakan olarak yönetti. Daha sonra CHP'li Ecevit; 70'li yıllardan 80 yıllara kadar yine koalisyonla yönetti. 90'lı yılların ilk yarısında CHP'li Murat Karayalçın, Erdal İnönü yönetti… Baykal yönetti… Son olarak da Recep Tayyip Erdoğan 2002 yılında yönetimi CHP'li, Bülent Ecevit'ten devir aldı.

Devleti sadece seçilenler değil, seçilenlerle atananlar birlikte yönetir. CHP ne zaman iktidara gelse devlet kademelerine kendi yandaşlarını atamıştır.   90'lı yılların ortasında CHP'li eski Adalet Bakanı Mehmet Moğoltay konuşmasında; “Örgütümüzden Adalet Bakanlığı’na, 3 bin hakim savcı atadık” dediğini unutmadık. Bunun haricinde CHP, binlerce akademisyen, yüzlerce kaymakam, vali vb. birçok bürokratlar atadı.

Atanan bu kişiler halen görevdeler. Şu an Boğaziçi Üniversitesi’nde rektöre sırtını dönen akademisyenler de buna en güzel örnektir…