CHP’NİN KÖR OLAN ZİHNİYETİ

Bu başlığı kullandığım için öncelikle görme engelli kardeşlerimizden özür diliyorum. Mecazi anlamda kullanıldığı ve yazımın konusu ile örtüştüğü için kullanmak zorunda kaldım.

CHP Antalya’nın bir atanmış il başkanı var. Adı Nuri Cengiz. Kendisini yakından tanımam, yüz yüze gelmişliğimde yok. Fakat sosyal medyadan sıkı bir takipçisiyim.

Yaptığı her çalışmanın paylaşımını yaptığında okurum ve yazmam gerekenleri yazarım. Tıpkı Cengiz’in geçen hafta Cuma günü Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Antalya Şubesi’nin eylemine katıldı. Buraya kadar her şey normal.

Bana göre anormal olanlar bundan sonra sosyal medyadan yaptığı paylayım ve açıklamada. CHP Antalya İl Başkanı, “Son günlerde iyice artan enflasyon ve döviz kurunu protesto etmek üzerine Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Antalya Şubesi tarafından Attalos Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına katıldık” diyor.

Hadi bu da normal. Çünkü muhalefet partisinin temsilcisi bu tür eylemlerde bu tür açıklamalarda bulunur. Asıl anormallik bundan sonra başlıyor.

Atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz, yazımın başlığındaki gibi ‘Kör kendini görmezmiş’ misali, “Başta emekliler, asgari ücretliler ve memurlar olmak üzere, 3-5 ayrı yerden maaş almayan tüm yurttaşlarımız; her geçen gün dolar kuru karşısında eriyen maaşları ile geçinemediklerini, her fırsatta daha yüksek sesle dile getirmekteler!” diye paylaşım yapıyor.

Ardından da ekliyor beyim, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak; her zaman olduğu gibi bugün de hak, hukuk, adalet arayışındaki yurttaşlarımızın yanındayız! Halkın iktidarını kurduğumuzda en çok bu ülkenin emekçilerinin yüzü gülecek!” diye.

Yahu, siz CHP olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimi devralalı 3 yıl oldu. Bu süre zarfından orada 3-5 yerden maaş alan bürokratlar gündeme getirildi siz o sıra neredeydiniz?

Ha şunu söyleyebilirsiniz, “Ben daha sonra göreve atandım. Haberim yoktu” diye bilirsiniz. Hadi haberiniz olmadı diyelim, hiç mi medyayı takip etmediniz?

O zaman ben size buradan sadece bir tanesini anlatayım siz de emeklilere gösterdiğiniz örneği bir daha gözden geçirin. Yoksa söyledikleriniz havada kalacaktır.

Sayın atanmış CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, bakın Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer'in belediyede dört ayrı görevde bulunduğu, belediye iştiraki şirketlerden ve yönetim kurulu üyeliklerinden toplamda 32 bin lira maaş aldığı ileri sürülüyor.

Hatta Tuncer’in belediye iştiraki ASBAŞ yönetim kurulu üyeliğinden dolar üzerinden maaş aldığı iddia ediliyor. Yani Tuncer’in 5 yerden maaş aldığı ifade ediliyor. Doğru yanlış bilmem.

Ancak benim bildiğim ‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’mış. Siz sağa sola 3-5 maaş sataşması yapmadan önce bir kendinize bakıp öyle açıklama yapsanız iyi edersiniz.

Yoksa yazımın başlığı size ‘cuk’ olur.

MUHTAR OLASIM GELDİ

Bana göre son yılların en gözde işi MAHTARLIK oldu. Hatta öyle bir hal aldı ki meslek haline bile geldi. Bir eğitim gerektirmiyor. Tek gerekli olan şey SEVİLMEK!

Öyle yıllarca üniversite okuyup üzerine master yapıp sonrada harıl harıl iş aramanıza gerek yok. Oturduğunuz mahalle veya köy halkı ile ilişkilerinizi iyi tutun yeter.

Muhtar seçildiniz mi her şey tamam. Önce asgari ücretten maaş, belinize bir tabanca, elinize mühür, istediğiniz siyasiyi peşinizden koşturun. Gittiğiniz her yerde kapı size açılır.

Gelelim niye muhtar olmak istediğime. Ben 41 yıldır gazetecilik yaparım ve bu işten yıllar önce emekli oldum. Tamı tamına 2 bin 750 lira emekli maaşı alırım. Muhtardan azzzz.

Son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en gözdesi muhtarlar. İktidara gelince muhtarlara bir yardımcı bir de sekreter vererek işsizliği çözecek. Muhtar ise gezecek!

Hay Allah’ım ne günlere kaldık. Oku, yaz, çiz, master yap hikaye. Baksanıza, ana muhalefet lideri bile muhtarları yere göğe sığdıramıyor. Biz emekliler yine dış kapının mandalıyız!

Hadi onu geçtik. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın da gözdesi muhtarlar olmuş. Nede olsa eski İl Genel Meclisi Başkanı canım. O da muhtarlar için elini taşın altına koymuş.

Sayın Arı, Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinden sonra muhtarlara kendilerine bırakılan resmi evraklar için 3'er TL verilmesini istemiş. Cebinden değil ya veren verene isteyen isteyene.

Muhtarlar önemli ama bu kadarda değil canım.

AMAN DİKKAT EDİN!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali suçlarla ile ilgili raporuna göre, 2020’de mali suç sayısı yüzde 12 azalmış. Rapora göre, en çok sahte para İstanbul’da ele geçirilirken tefecilikte ise Ankara ilk sırada yer aldı.

Mali suçlarla mücadelede, 1 milyon 733 bin 935 dolar, 129 milyon 648 bin Türk lirası, 60 bin 90 Euro sahte para ele geçirildi. En çok 50 euroların sahteleri dikkat çekti.

En çok sahte para ele geçirilen iller arasında İstanbul ilk sırada yer alırken bu ilimizi Kocaeli, Denizli, Mardin, Hatay, Ankara, Samsun, Van, Antalya ve Gaziantep izledi.

Tefecilik suçuna yönelik bin 156 operasyon gerçekleştirilirdi. En çok olay Ankara, Adana, Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, İzmir, Adıyaman, Konya, Mersin ve Bursa'da oldu.

Bu rakamlara bakacak olursak hem sahte para hem de tefecilik olaylarına karşı Antalyalıların dikkatli olması gerektiğini görüyoruz. Aman dikkat diyelim. Ve bir de dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılım.

Çünkü, nitelikli dolandırıcılık suçları da öyle azımsanmayacak ölçüde. Bunların arasında ‘Evlenme vaadiyle para talep edilmesi’, ‘Telefonda kendini emniyet, jandarma, istihbarat veya savcılık görevlisi olarak tanıtıp para talebinde bulunulması’, ‘Banka veya diğer kredi kurumlarından kredi temin etme’ olayları var. Bunlara karşı da uyanık olmalıyız.