CHP’NİN İDDİASI YİNE “FOS” ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde bir internet gazetesinin ortaya attığı, ‘Katarlı öğrenciler Türkiye’de sınavsız tıp okuyabilecek’ şeklindeki asılsız iddialarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sahip çıktı. AK Parti Antalya Gençlik Kolları, Kılıçdaroğlu için suç duyurusunda bulunarak, 1 TL’lik tazminat davası açtı.

Bayram OKUDAN, Mustafa KOZAK

Bir internet gazetesi, ‘katarlı öğrenciler Türkiye’de sınavsız tıp okuyabilecek’ şeklinde asılsız bir  paylaşım yaptı. Paylaşımın ardından, ortaya çıkan asılsız iddialara CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahip çıktı. İddiaların asılsız olduğu öğrenilince Kılıçdaroğlu’nun gençleri kandırdığını söyleyen AK Parti Antalya Gençlik Kolları üyeleri harekete geçerek, suç duyusunda bulundu. Antalya Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan Gençlik Kolları, Kılıçdaroğlu’na 1 TL’lik manevi tazminat davası açtı.  Antalya AK parti Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Berkay Elden, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her zaman olduğu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylemiş ve yalanın yayılmasında aktör olmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanın taşıyıcısı olmasını ve bunu biz gençlerin sınavına bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacağız. 27 saat boyunca devam ettirdikleri yalanı sınav bittikten sonra düzeltmiş ve gerçeğini paylaşmışlardır” şeklinde konuştu.

GENÇLER ÖZÜR BEKLİYOR

Elden, öğrencilerin sınavı yalan haberin etkisi altında yaptığını vurguladı. Mağdur olduklarını belirten Balkan Yardımcısı Elden, “Bu algının oluşturulması, tamamen kötü niyet taşımakla beraber, sınava girecek arkadaşlarımızın aklını allak bullak etmeye yetmiştir. Gençlerin ‘özür dile’ çağırısını ciddiye almayan Kılıçdaroğlu, hala içinde bulunduğu yanlış tavırla hareket etmektedir. Hatasına karşılık özür dileme erdemini göstermeyen bir insanın, bu ülkenin gençleri tarafından kabul görmeyeceğini açıkça beyan ediyoruz. Twitter gündemine girerek yüzlerce paylaşım ile sesimizi duyurduğumuzu düşünürken, Kılıçdaroğlu bizi şaşırtmadı ve skandal bir açıklamayla gençleri trol olarak nitelendirme cüretinde bulundu. Trol dediğiniz biz gençler, bize yaşattığınız manevi yıkım sebebiyle size 1 TL’lik manevi tazminat davası açıyoruz. Konuşmanın ardından yalan bir haberin peşinden koşup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiğiniz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz” dedi.