CHP’NİN İBO’SU RÜŞVET PEŞİNDE

Geçtiğimiz günlerde CHP Serik İlçe Başkanlığı görevinden sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden İbrahim Demir’in istifasının perde arkasında yatan iddialar belli oldu. Lider Gazete’ye karşı daha önce yaptığı sansür ve gazetenin dağıtımını yapan kuryeye küfür ederek engellemesiyle gündeme gelen Demir’in CHP İlçe Başkanlığı görevinden istifasından önce işe yerleştirme karşılığında rüşvet aldığı öne sürüldü.

MAHSUM ALTAŞ/FARUK ÇELİK

CHP’nin skandallara gündemden düşmeyen Serik eski ilçe başkanı İbrahim Demir’in geçtiğimiz günlerde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesinin ardından yeni gelişmeler yaşandı. Daha önce Lider Gazetesi’nin dağıtımını engellemeye çalışan, damadını belediyede işe aldırmak için bütün yolları deneyen ve tefecilik yaptığı gerekçesiyle savcılık tarafından iddianame hazırlanan İl Başkan Yardımcısı yeğeni Mehmet Günal’ın istifa sürecinin yanı sıra Serik’te Millet İttifakı’nın adayı olarak seçime giren İYİ Parti’li Yusuf Mecek’e tecavüz suçlaması ile gündeme gelen Demir, bu sefer de işe yerleştirme karşılığı aldığı rüşvet iddiasıyla gündeme bomba gibi düştü.

APAÇIK RÜŞVET İSTEDİ

Serik İlçesinde CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in geçtiğimiz pazartesi günü sürpriz bir şekilde ‘sağlık sorunlarını” gerekçe göstererek istifa etmesinin ardında Ö.Ö. isimli bir hal esnafından oğlunu ve eşini belediyede işe yerleştirme karşılığında rüşvet aldığının ses kayıtları olduğu ortaya çıktı. Ses kayıtlarına göre, istifa eden CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in yine rüşvet karşılığında 11 kişiye de işe yerleştirme sözü verdiği iddia edildi.

ÖNCE ESEN SONRA GENÇ İLE GÖRÜŞTÜ

Daha önce damadını belediyede işe aldırmak için bütün yolları deneyerek liyakatsız davranışlarda bulunan Demir, iddiaya göre bahsi geçen ses kayıtlarında Ö.Ö’nün eşi F.Ö’yü işe aldırmak için Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile görüştüğünü ve hemen işe başlatacağını söyledi. Ancak bununda gerçekleşmemesi üzerine Demir, Ö.Ö. ile yapılan telefon görüşmelerinde Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile görüştüğünü, yılbaşında ayarlama yaparak 8-10 kişi işe alacağını olmaz ise oraya başlatacağını söyledi.

CHP’DE LİYAKAT ÇABALARI

Ses kayıtlarında geçen bir diğer detayda ise konunun Muhittin Böcek’e kadar uzandığı dikkatlerden kaçmadı. Ses kayıtlarındaki ifadelere göre, Muhittin Böcek’in hastanede yattığı dönemde ve Böcek’in Mehmet Hacıarifaoğlu’nu başkanvekilliği görevinden aldığı gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya gelip Kundu bölgesinde bir otelde toplantı yaptığı sırada İbrahim Demir; Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcılarına, korumalara hediye edilmek üzere Ö.Ö.’den kasa kasa portakal, limon ve mandalina hazırlatmasını söylüyor. Demir ayrıca kasalarca portakal, limonlarla beraber Kundu’daki otele gelirse, kendisini Kemal Kılıçdaroğlu ile tanıştıracağını söylüyor. Demir ile Ö.Ö. arasında bir süre daha telefon görüşmeleri sürerken Demir, Muhittin Böcek ile aralarının düzelttiklerini belirterek artık Büyükşehir’e de işe yerleştirme yapabileceğini söylüyor. Telefon konuşmalarından da anlaşıldığı üzerine CHP’li belediyelerde işe alımlar olmadan önce ilçe başkanlarına listelerin gittiği ortaya çıkıyor.

“HİÇBİR YERDE DUYULMASIN”

Ses kayıtlarının devamında ise Ö.Ö. isimli şahıs en sonunda CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir ile yaptığı ağır küfürlü konuşmalarda ya parasını geri vermesini ya da söz verdiği işe yerleştirmenin gerçekleşmesini talep ediyor. Ö.Ö.’nün konuşmasının bir yerinde “Kılıçdaroğlu’na hediye aldırdın. Özel kalemindekilere, korumalara kasa kasa portakal-limon, domates hazırlatıp götürdün. Senin masrafın bana 49 bin lira. Benim paramı geri ver” dediği dikkatlerden kaçmazken, bunun üzerine Demir ise “Paranı geri ödeyeceğim. Ama bu hiçbir yerde duyulmasın. Ayın 10’nundan sonra geri ödeyeceğim. Ama senin eşini de para-pul talep etmeden işe başlatacağım. Diğerleri gibi olmayacak bu sefer” ifadelerini kullanarak liyakatsiz davranışlarını önceki olaylarda olduğu gibi açık etti. 

KILIÇDAROĞLU’NA RÜŞVET PARASINDAN HEDİYE

CHP Serik eski ilçe başkanı İbrahim Demir ve Ö.Ö. isimli kişinin 25 telefon görüşmesinin ses kayıtlarının içinde ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na götürülerek hediye edilen kilimin yanı sıra hem kendisine, hem özel kalem ve korumalarına portakal, limon ve mandalinaları rüşvet olarak Ö.Ö.’den aldığı iddialar arasında yer aldı.

ÖNCEKİ VUKUATLARI

İstifasıyla birlikte rüşvet iddialarıyla gündeme gelen İbrahim Demir daha öncede yaptıklarıyla olay olmuştu. Lider Gazetesi’nin dağıtımını engellemeye çalışan, damadını belediyede işe aldırmak için bütün yolları deneyerek liyakatsiz davranışlarda bulunan Demir, Millet İttifakı’nın adayı olarak seçime giren İYİ Parti’li Yusuf Mecek’e de tecavüz suçlamasında bulunmuştu. Bunların yanı sıra oğlunu Muratpaşa Belediyesi’nde işe başlattığını ses kayıtlarında itiraf eden Demir’in İl Başkan yardımcısı yeğeni Mehmet Günal da tefecilik yaptığı gerekçesiyle savcılık tarafından hazırlanan iddianame ve akabinde ise partiden istifa etmesiyle gündeme gelmişti.