CHP'NİN DEMOKRASİSİ SINIFTA KALDI

Yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmeyen Kepez örgütünde, Kepez Gençlik Kolları Başkanı Akın Kaymak, İl Gençlik Kolları başkanı Özkan Yılmaz tarafından görevden alındı. Görevden alınan Kaymak, CHP İl Binası önünde basın açıklaması yaparak CHP’ye sitem etti. Öte yandan illegal eylemlerde sık sık görünen Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral’ın da görevden alınacağı gündemden düşmüyor.

Taciz, şiddet ve torpilli atamalarla gündemden düşmeyen CHP, şimdide seçilmiş başkanları görevden alarak gündemde kalmayı başardı. CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, geçtiğimiz mart ayında seçilerek Kepez Gençlik Kolları Başkanlığı’na oturan Akın Kaymak’ı görevden aldı.  CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın 3 gün önce Kepez gündemiyle toplanmasının ardından alınan kararla, görevden alındığını öğrenen CHP Kepez İlçe Başkanı Akın Kaymak, CHP Antalya İl Binası'nda partisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, yaptığı konuşmada “Partimizin iktidar olması için gece gündüz çalışan bunca gencin emeklerini yok saymanıza izin vermeyeceğiz. 10 kere görevden alsanız, 10 kere sandık kursanız Kepez gençliği size cevabını verecektir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DE ÇALIŞIYOR

Yaptığı konuşmada gece gündüz Kepez için çalıştığını söyleyen Kaymak, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANET’te çalıştığı iddia ediliyor. Yıllık izin günleri kısıtlı olmasına rağmen gece gündüz sokakta olduğunu söyleyen Akın Kaymak, partideki diğer bankamatik memurları gibi işe gitmeden maaş aldığı, aynı zamanda yönetim kurulundaki birçok ismin de Büyükşehir Belediyesi'nde ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Muratpaşa Belediyesi’nde çalıştığı söyleniyor. 

SİTEM DOLU AÇIKLAMA

Kaymak, yaptığı konuşmada gece gündüz Kepez için çalıştığını iddia ederek, "CHP Kepez İlçe Gençlik Kolları Kongresi'nde örgütümüzün büyük desteği ve iradesi ile göreve geldiğimizde her mahallesinde, her sokağında, her köşesinde izimiz olan Kepez'de çalışmaya başladık. Bizler çalışmalarımızı sürdürürken parti içi çekişmelere ve hizipleşmelere hiçbir şekilde girmedik. 20. yüzyılın başlarında tüm dünyaya demokrasi dersi veren bir partinin 21.yüzyıldaki üyee ya da temsilcileriyiz. Lütfen neyle uğraştığımıza bakar mısınız? Partili arkadaşlarımız bizi beğenmemiş, onlarla uyumlu olmadığımıza kanaat getirmiş, belki görüntümüzü de beğenmemişler ve kendileri gibi seçilmiş bağımsız bir organın tüm üyelerini görevden almışlar” dedi

CHP ADALETİ TANIMIYOR

CHP’nin adaleti ve hukuku tanımadığını ifade eden Kaymak, “Biz böylesi demokrasi dışı bir anlayışı içselleştirmiş arkadaşlarla mı ülkede demokrasiyi inşa edeceğiz? Adalete ve hukuka, adaleti ve hukuku tanımayan insanlarla mı ulaşacağız? Koca bir partiyi, CHP'yi bu tür hukuksuzluklar ve adaletsizliklerle meşgul edeceğiz?” dedi.

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Kaymak, "Bizler, bize oy veren her gencin oyuna, o oyun namusuna sahip çıkacağız. Kayyım anlayışına karşı mücadele eden CHP, kendi içinde kayyum isteyenlere de sessiz kalmayacaktır. Parti yönetmeliğinin verdiği hakkı yanlış yorumlayıp, bu hakkı başka saiklerle kullananlara karşı boyun eğmeyeceğiz" dedi.

HASTANELİK OLDU

Öte yandan CHP İl Binası önünde yaptığı açıklamadan sonra bilinmeyen bir nedenle rahatsızlanan Kaymak, hastaneye kaldırıldı. Kaymak sosyal medyasında paylaştığı mesajda, “İyiyim, daha iyi olacağız, mücadelemiz hak mücadelesi asla bitmeyecek” diye konuştu.

SIRADA KONYAALTI VAR

Öte yandan illegal eylemlerde sık sık görünen Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral’ın da görevden alınacağı gündemden düşmüyor. Konyalltı Gençlik Kolları Başkanı Demiral, en son katıldığı eylem dolayısıyla karakola ifade verilmeye çağırılmıştı. Aynı zaman da Konyaaltı’nda bir parka Korkmaz Tedik isminin verilmesiyle ilgili açıklama yaparak ön safhalarda yer almıştı. Mustafa Kemal Atatürk'ü partisine yakışmayan türde eylem ve söylemleri olan Demiral'dan, Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve Yönetim Kurulunun, Kadın Kolları başkanı ve yönetim kurulunun da rahatsız olduğu biliniyor.

MAHSUM ALTAŞ