CHP’NİN 'ATEŞİ' BAŞINA VURDU

CHP'de art arda ayyuka çıkan 'cinsel taciz' furyalarına bir yenisi daha eklendi. Lider Gazete’nin ortaya çıkardığı skandal olayda, 60 yaşındaki CHP Kepez Meclis Üyesi C.T.’nin, belediyede ateş ölçmekle görevli olan kadın personele, sözlü olarak cinsel tacizde bulunduğu öğrenildi. Mahkemeye taşınan olayın duruşma tutanağına göre; ateşi yüksek çıkan meclis üyesi C.T.’nin, kadın personele, ‘Ateşimin neden yüksek olduğunu sana burada gösterirdim ancak ortam müsait değil’ dediği ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede C.T.’nin, cezalandırılması talep edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), taciz ve tecavüz vakaları devam ediyor. Kepez Belediye Meclis Toplantısı öncesinde yaşanan taciz olayı, CHP’li meclis üyesinin Kepez Belediyesi’ne girişi esnasındaki, ateş ölçümü sırasında yaşandı. İddialara göre belediyede ateş ölçmekle görevli personel, belediye meclis üyesi C.T.’nin ateşinin yüksek çıkması gerekçesiyle bir kez daha ateş ölçümü yapmak istediğini belirtti. Buna karşılık 60 yaşındaki C.T. kadın personele, “Ateşimin neden yüksek olduğunu sana burada gösterirdim ancak ortam müsait değil’ diye yanıt verdi.  Olayın ardından kadın personel savcılığa suç duyurusunda bulunurken, meclis üyesi üzerine atılan suçlamayı kabul etmediğini, yanlış anlaşıldığını düşündüğünü dile getirdi.

KADIN GÖREVLİYE İĞRENÇ SÖZLER!

Antalya 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada müşteki, A.’nın duruşma tutanağında, “Olay tarihinde meclis toplantısı vardı bende kapıda ateş ölçmek, maske vermek amacıyla görevlendirildim.  Olaya ilişkin kamera görüntülerinden de görüleceği üzere diğer meclis üyesi ilerideydi. Dolayısıyla sanık ile olan konuşmalarımızı duyamayacağını düşünüyorum. Ben sanığın ateşini ölçtükten sonra ateşinin yüksek olduğunu tekrar ölçmem gerektiğini söylediğimde sanık bana, ‘Ateşimin neden yüksek olduğunu sana burada gösterirdim ancak ortam müsait değil’ dedi. Ben bana cinsel anlamda bir söz söylediğini hissettim. Yaşı itibariyle insan konduramıyor ancak bir kadın olarak ben bu durumu hissettiğim için çok rahatsız oldum. Durumu müdürümüze anlattım. Benim yanımda da diğer güvenlik arkadaşım vardı o da olayı duymuştur. Şikayetçiyim” ifadeleri yer aldı.

Tanık olarak ifadesi alınan diğer güvenlik görevlisi ise arkadaşının söylediklerine katıldığını belirterek, olay anında 1 metre uzaklıkta olduğunu ve meclis üyesinin, ‘Burası müsait değil, daha müsait bir yerde ateşimin nasıl yüksek olduğunu sana gösteririm’ dediğini duyduğunu dile getirdi.

GERGİNLİK BAHANE, TACİZ ŞAHANE

Üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyen CHP Kepez Meclis Üyesi C.T. ifadesinde olayın yaşandığı gün gergin bir ortam olduğunu belirterek, “Ben 60 yaşındayım. Eşim vefat etti. İki çocuğumdan birisi 34 diğeri 28 yaşındadır. Torun sahibi insanım. Müştekiyi daha öncesinden hiç tanımam. Kendisine cinsel taciz içerikli bir söz söylemem için aklımı kaybetmiş olmam lazım. Olay tarihinde belediye meclis toplantısı vardı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü belediyenin önüne dev bir ekran koydurmuştu. CHP’ye bir sataşma yapılacağı duyumu aldık. Bu nedenle bir gerginlik ortamı vardı” ifadelerini kullandı. 

“SÖYLEDİKLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI”

Belediye personeline yönelik söylediği sözün yanlış anlaşıldığını savunan C.T., “Belediyeye gittiğimde müşteki ateşimi ölçtükten sonra ateşimin yüksek çıktığını söylemesi üzerine ben kendisine ‘Ateşimin yüksek çıkma nedenini ben size söyleyemem’ dedim. Başka da bir şey söylemedim. Bu söylemimde de belediyeyle ilgili gerginliği kastetmiştim. Olay sırasında yanımda belediyenin başka bir meclis üyesi daha vardı. Kendisi tanık olarak hazırdır. Ben müştekinin benim söylediğimi yanlış anladığını düşünüyorum. Üzerime atılımı suçlamayı kabul etmiyorum” sözlerine yer verdi.

TANIK MECLİS ÜYESİ: BİRAZ SİNİRLİYDİK

Olay sırasında C.T.’nin yakınında olan ve tanık olarak ifadesi alınan diğer meclis üyesi N.B. ise, “Olay tarihinde meclis üyemizle il toplantısından çıkmıştık, belediye toplantısına gidecektik. Siyasi çekişmeler nedeniyle zaten biraz sinirliydik. Bir gerginlik vardı. Biz kapıdan birlikte geçtik. Ben önden geçtim, kenarda bekliyordum. C.T. arkadan geliyordu ve güvenlik görevlisi ile arasında ateşinin yüksek olması ile ilgili konuşmalar oldu. Sözleri birebir hatırlamıyorum ancak ateşim neden yüksek çıkıyor size hesap mı vereceğim minvalinde bir konuşma oldu. Bir ara tansiyonumda var gibi bir laf etti. Ben, bu olay sırasında yaklaşık 3-4 metre ileride bulunuyordum. Sonrasında toplantıya girdik” dedi.

60’LIK MECLİS ÜYESİNE 'CİNSEL TACİZ' DAVASI

Savcılıkta hazırlanan iddianamede, meclis üyesi C.T.’nin cinsel taciz suçunu işlediği anlaşıldığı belirtilerek, cezalandırılması talep edildi. İddianamede şu ifadeler yer aldı:

“Kepez Belediyesi’nde görev yaptığı ve koronavirüs nedeniyle olay tarihinde ateş ölçmekle görevli olduğu müştekinin şüpheli C.T.’nin ateşini ölçüp 37.2 çıkınca, ‘Ateşiniz biraz yüksek çıktı yeniden ölçmem gerekiyor’ demesi üzerine şüphelinin cinsel taciz kastıyla, ‘Ateşimin neden yüksek olduğunu burada sana gösterirdim ama ortam müsait değil’ diyerek müştekiyi cinsel olarak taciz ettiği, müştekinin şikayetçi olduğu,  bu suretle şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakla şüphelinin atılı suçtan yargılamasının yapılarak sevk maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi kanun adına talep ve iddia olunur.”

FARUK ÇELİK, MAHSUM ALTAŞ